Slušajte mlade umetnike!

Autor:

Na radijskim talasima, sa studentima FDU, brojni gosti iz sveta kulture i umetnosti,

Slušajte mlade umetnike! Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

FLUX radio je onlajn radio stanica studenata Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda koja se bavi temama iz kulture, umetnosti, medija, ali i šire. Autentičan radijski program namenjen mladima realizuju studenti završnih godina Katedre za Menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture zajedno sa Katedrom za Snimanje i dizajn zvuka.

Program radija govorno je muzičkog karaktera sa kulturno-umetničkom, informativnom, edukativnom i zabavnom funkcijom, koji kroz dijapazon različitih emisija promoviše slobodu govora, duha i kreativnost, bavi se pitanjima društva, sistema vrednosti, pruža prostor inovativnim idejama, ali i uči, istražuje i pokreće na razmišljanje putem audio digitalnog stvaralaštva.

Ovogodišnji radio pružio je prostor mladim i ambicioznim kreativcima i realizovao FLUX praksu, pri čemu su u radni proces uključeni i studenti sa drugih fakulteta, Univerziteta iz Beograda i Univerziteta umetnosti u Beogradu.

"Na FLUX radiju istražujemo univerzum zvuka i stvaramo novu realnost! U emisiji TROUGAO razgovarali smo o tri teme razgovaramo na po tri mikrofona. Različiti pogledi na teme koje diskutujemo vode nas ka objektivnosti u sagledavanju pojava u svetu kulture", izjavila je autorka emisije Trougao, Ikonija Jeftić.

Ovogodišnji koncept, FLUXOVERZ/UM/ radijski je talas koji vodi slušaoce u nove, nevidljive, inspirativne svetove čiji je glavni arhitekta zvuk. Cilj talasa je da umno angažuje, naslika boje i prevaziđe spornu jednodimenzionalnost radija kao medija, prevazilazeći očekivano, realno i čujno, proširike vidike, pređe granice, razbije predrasude, postavi pitanja i ponudi odgovore.

Radio se emituje putem Internet stream-a od 03. do 11. novembra od 09h do 00h sa govorno muzičkim, ali i noćnim muzičkim programom. Novi svetovi, emisije koje predstoje su Supernova jutra, MasterMajnd, Flux lista, Studentski edukativni klub, Trougao, AlterNacija, Grmimo Softly, Čajanka, Lakrdija, Živi zid, Dramska pauza, Fluks svirke, Mali noćni studio, Zeleni čas i Kafana "Kod Fazana". Neki od gostiju programa su Dragan Jovićević iz NIN-a, glumac Nikola Đuričko, producent Jovana Karaulić, novinarka Rada Đurić, pevačica Bojana Vunturišević, zamenik direktora saveta REM-a Goran Petrović, ali i mnogi drugi. Muzički program u okviru FLUX svirki upotpuniće, između ostalog, i uživo nastup popularnog benda Lollobrigida.

Povezano

Sve vesti