• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slušajte mlade umetnike!

Izvor mondo.rs

Na radijskim talasima, sa studentima FDU, brojni gosti iz sveta kulture i umetnosti,

 FLUX radio Fakultet dramskih umetnosti Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

FLUX radio je onlajn radio stanica studenata Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda koja se bavi temama iz kulture, umetnosti, medija, ali i šire. Autentican radijski program namenjen mladima realizuju studenti završnih godina Katedre za Menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture zajedno sa Katedrom za Snimanje i dizajn zvuka.

Program radija govorno je muzickog karaktera sa kulturno-umetnickom, informativnom, edukativnom i zabavnom funkcijom, koji kroz dijapazon razlicitih emisija promoviše slobodu govora, duha i kreativnost, bavi se pitanjima društva, sistema vrednosti, pruža prostor inovativnim idejama, ali i uci, istražuje i pokrece na razmišljanje putem audio digitalnog stvaralaštva.

Ovogodišnji radio pružio je prostor mladim i ambicioznim kreativcima i realizovao FLUX praksu, pri cemu su u radni proces ukljuceni i studenti sa drugih fakulteta, Univerziteta iz Beograda i Univerziteta umetnosti u Beogradu.

"Na FLUX radiju istražujemo univerzum zvuka i stvaramo novu realnost! U emisiji TROUGAO razgovarali smo o tri teme razgovaramo na po tri mikrofona. Razliciti pogledi na teme koje diskutujemo vode nas ka objektivnosti u sagledavanju pojava u svetu kulture", izjavila je autorka emisije Trougao, Ikonija Jeftic.

Ovogodišnji koncept, FLUXOVERZ/UM/ radijski je talas koji vodi slušaoce u nove, nevidljive, inspirativne svetove ciji je glavni arhitekta zvuk. Cilj talasa je da umno angažuje, naslika boje i prevazide spornu jednodimenzionalnost radija kao medija, prevazilazeci ocekivano, realno i cujno, proširike vidike, prede granice, razbije predrasude, postavi pitanja i ponudi odgovore.

Radio se emituje putem Internet stream-a od 03. do 11. novembra od 09h do 00h sa govorno muzickim, ali i nocnim muzickim programom. Novi svetovi, emisije koje predstoje su Supernova jutra, MasterMajnd, Flux lista, Studentski edukativni klub, Trougao, AlterNacija, Grmimo Softly, Cajanka, Lakrdija, Živi zid, Dramska pauza, Fluks svirke, Mali nocni studio, Zeleni cas i Kafana "Kod Fazana". Neki od gostiju programa su Dragan Jovicevic iz NIN-a, glumac Nikola Ðuricko, producent Jovana Karaulic, novinarka Rada Ðuric, pevacica Bojana Vunturiševic, zamenik direktora saveta REM-a Goran Petrovic, ali i mnogi drugi. Muzicki program u okviru FLUX svirki upotpunice, izmedu ostalog, i uživo nastup popularnog benda Lollobrigida.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE