Jokanović: Fantastičan sam trener, igrate kao deca

Autor:

Da li će srpski menadžer ovako probuditi ekipu? Videćemo u okršaju s Liverpulom od kog mu možda i zavisi posao...

Slaviša Jokanović je pod najvećim pritiskom otkako je seo na klupu Fulama.

Ekipa sa "Krejven kotidža" igra veoma loše, beleži još slabije rezultate, ima problema u napadu i u odbrani, a srpski menadžer mora da trgne ekipu koja je osvojila samo pet bodova u 12 utakmica ove sezone u Premijer ligi...

Bilo je očekivano da će "otrežnjenje" stići protiv slabijih rivala kakvi su Bornmut i Hadersfild, ali je Fulam tu zabeležio "glatke" poraze, stoga ostaje samo "vađenje" protiv Liverpula.

U toku nedelje spekulisalo se ko bi mogao da nasledi Slavišu Jokanovića na poziciji menadžera Fulama, no sada je sasvim jasno da će on sedeti na klupi na "Enfildu", u poslednjoj utakmici pred reprezentativnu pauzu.

"Posle utakmice sa Hadersfildom sam im rekao da sam fantastičan trener. Stvarno smo moj struči štab, analitičar i ja napravili sve kako je trebalo...", zavapio je Jokanović.

I nakon samog meča govorio je o tome da igrači nisu pružili dovoljno.

Borbe, žara, energije...

"Moraju da promene odnos i govor tela. Oni su profesionalci, nisam ja taj koji brani kornere, nisam ja taj koji trči u prostor ili presinguje... Radim za njih da bi oni to mogli da rade", kazao je Jokanović koji se do sada nije odlikovao "jakim" izjavama na Ostrvu i nastavio:

"Nismo se dovoljno trudili protiv Hadersfilda. Moramo da budemo motivisaniji i spremni za tuču, za bitku... Moji igrači moraju takvi da budu jer samo tako će navijači biti ponosni. Ako smo zbunjeni, uplašeni ili ako igramo kao deca - nije lako voditi ih".


Mnogi smatraju da je Fulam morao da beleži bolje rezultate nakon što je uloženo više od 100 miliona funti u pojačanja, ali možda je problem i u tome što su stigla kasno i nisu se adaptirala na vreme, a toga nema u Premijer ligi.

Jokanović je odmah šansu dao novajlijama, dok su neki koji su učestvovali u plasman u elitu napustili klub i evidentno je da im fale...

"Nikada nisam igrao za trenere. Uvek sam igrao za sebe, porodicu, saigrače i navijače. To moraju i oni da shvate i da idu u pravom smeru. Ne treba meni iko da se bori za mene, oni su odrasli ljudi i moraju da se bore za sebe i klub"
, kazao je Jokanović koji je naveo da je čuo za priče o otkazu i da ga one ne zanimaju.

Fulam gostuje Liverpulu u nedelju od 14 časova, a videćemo da li je poraz od Crvene zvezde uzdrmao igrače Jirgena Klopa i da li će dvaput zaredom izgubiti od srpskih trenera.

Povezano

Sve vesti