Čudo na Svetoj gori: Nemi mladić progovorio!

Autor:

Pozivajući se na stranicu "Svetogorska sećanja", mediji u Grčkoj i Makedoniji prenose svedočenje jednog monaha koji je bio prisutan u manastiru gde desilo čudo.

16
A- A A+
Zastave Svete gore Foto: MONDO, Lana Stošić Zastave Svete gore

  Da se zaista radi o istinitom događaju i pravom čudu potvrdili su sveštenici.

"Majko Bogorodice, daj mi zdravlje", bile su prve reči 18-godišnjeg nemog dečka iz Strumice, na jugu Makedonije, izgovorene pred ikonom Bogorodice u manastiru Dohiari na Svetoj gori, prenosi "Alo".

On je ispričao da je mladić iz Strumice pre desetak dana sa svojom porodicom došao na Svetu goru da se pokloni i pomoli pred čudotovrnom ikonom Bogorodice nazvane Gorgoepikos. Ili, u prevodu: Bogorodica koja brzo uslišava i rešava probleme vernika koji joj se pomole.

Čudo s Hilandara: Tri zrna grožđa za potomstvo

Kada je mladić stigao u manastir i našao se pred ikonom Bogorodice, iako nikada u životu nije progovarao, odjednom je na njegovom maternjem jeziku uzviknuo: "Majko Bogorodice, daj mi zdravlje".

Sveta gora - jedina monaška država na svetu!

Kada su to čuli, svi su zanemeli od čuda.

Molitva je nastavljena, a čim je završena, mladić iz Strumice se obratio prisutnima, koji su se molili zajedno sa njim, i rekao: "Hvala vam, već se osećam veoma dobro".

Da se zaista radi o istinitom događaju i pravom čudu, za skopsku televiziju Kanal 5 su potvrdili sveštenici iz jednog pravoslavnog hrama u Strumici.

Povezano

Sve vesti