Ponovo zatvoreno gradilište u Studentskoj

Autor:

Gradska građevinska inspekcija zatvorila je gradilište u Studentskoj ulici broj 45, na Novom Beogradu pošto je konstatovala da su nastavljeni radovi na tom ilegalnom objektu, koji je svojevremo bio u žiži interesovanja javnosti.

1
A- A A+

divlja gradnja rušenje nelegalni objekti beograd novi studentski grad nelegalizovano objekat bespravno studenjak studentska ulica Foto: MONDO, Lana Stošić Arhivska slika

"Postupajući po prijavi da se izvode radovi na objektu u ulici Studentska 45, Gradska građevinska inspekcija izašla je na teren juče i konstatovala nastavak izvođenja radova na nelegalnom objektu. Konstatovani su radovi na izradi fasade, uz postavljanje skele. Izvršeno je zatvaranje gradilišta", piše u saopštenju gradskog Sekretarijata za informisanje.

Kako se navodi, problem ovog bespravnog objekta datira duži vremenski period i primer je neodgovornosti investitora.

Naime, na mestu nekadašnje prizemne zgrade ćevabdžinice "Indeks", podignut je "bespravni dvoetažni luksuzni objekat", koji je zatvorio ulaz u Studentski grad, podseća Sekretarijat za inspekcijske poslove.

Građevinska inspekcija opštine Novi Beograd započela je uklanjanje, nakon otkrića Gradske inspekcije da je na osnovu zahteva za rekonstrukciju lica koje je tada beć bilo pokojno, porušen restoran i sagrađen novi objekat.

Rušenje bespravnog objekta u Novom Beogradu

Započeto uklanjanje nije okončano, a odgovorna lica iz opštine nisu dala objašnjenje zašto je izvršenje prekinuto, navodi se u saopštenju iz Grada.

"Imajući na umu da je nov Zakon o planiranju i izgradnji stupio na snagu 6. novembra, predmetni objekat je u nadležnosti Gradske inspekcije. Dalje u toku postupka preduzeće se sve zakonom propisane mere, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, zaključuje se u saopštenju", ističe se u saopštenju.

Ovaj objekat je dospeo u javnost jer je njegov vlasnik u izjavama gradskih čelnika rodbinski povezivan sa predsednikom Opštine Novi Beograd Aleksandrom Šapićem, kao i zbog nastojanja Opštine da se ne ruši ceo objekat, već samo sprat koji je volšebno "narastao" na rekonkstrukciji prijavljene prizemne građevine, koja je i pored toga zašla u trotoar.

Povezano

Sve vesti