Svet uzalud čekao derbi: Superklasiko ODLOŽEN!

Autor:

Natopljeni teren sprečio je Boku i River da počnu finalni dvomeč Kopa Libertadores! Početak je pomeren za nedelju.

Svet uzalud čekao derbi: Superklasiko ODLOŽEN! Foto: Marcelo Endelli/Getty Images/Guliver

Čekao se spektakl, ali je ipak odložen!

Veliki duel Boke i Rivera trebalo je da počne u subotu u 21 čas, uz direktan prenos na TV Arena sport, ali je "teška" kiša natopila teren i sprečila da derbi bude odigran.

Zvanično je saopšteno da će najvažniji Superklasiko početi u nedelju u 16 časova prema lokalnom, a u 20 časova prema ovdašnjem vremenu!

Šteta. Ovaj derbi postoji od 24. avgusta 1913, odigrano ih je 246, generacije Argentinaca rađale su se i umirale uz njega.

Igrali su ga Dijego Maradona, Gabrijel Batistuta, Alfredo Di Stefano, Martin Palermo, Enco Frančeskoli, Oskar Ruđeri, Huan Pablo Veron, Sezar Luis Menoti, Marijano Ečeverija, Alfredo Rohas, Omar Sivori, Neri Pumpido, Serhio Gojkočea, Ernan Krespo, Danijel Fonseka, Huan Roman Rikelme, Havijer Ortega, Herman Burgos i mnogi drugi…

...a, kada je u Buenos Ajresu ove subote, 10. novembra 2018, svanuo najvažniji dan u istoriji Superklasika - utakmica nije odigrana.

la bombonera bombonjera Foto: Sebastian Rodeiro/Getty Images/Guliver


Prestonicu Argentine od jutros poliva jaka kiša, koja je zloslutno natopila teren "La Bombonjere", stadiona na kom je u 21 čas trebalo da počne najveća od svih utakmica između zakletih neprijatelja:

Boka Juniors - River Plata, prvi meč finala Kopa Libertadores.

Ipak - neće.

Foto: Marcelo Endelli/Getty Images/Guliver


Boka je, navodno, želela da utakmica bude odigrana po svaku cenu, jer bi u slučaju pomeranja Poncio i Skoko stigli da se oporave i bili u sastavu Rivera.

Ipak, informaciju o definitivnom odlaganju potvrdila je i Južnoamerička fudbalska konfederacija.


Povezano

Sve vesti