Trinkijeri: Moramo da kopamo, imam "dil" sa Novicom

Trener Partizana posle trijumfa protiv Cibone opomenuo igrače, ali im i čestitao. Govorio je o statusu kapitena crno-belih.

Trinkijeri: Moramo da kopamo, imam "dil" sa Novicom Foto: MN Press

"Mislimo ovako da igramo protiv Zvezde, Budućnosti...? Auuu... Mladi smo, ali moramo da naučimo da ne smemo ovako da otvorimo utakmicu. Kao da smo bili pijani! Malo je rano u 19 sati biti pijan", rekao je Andrea Trinkijeri, Partizanov trener posle trijumfa u svom prvom "klasiku" na klupi crno-belih.

Njegova ekipa je loše počela meč protiv Cibone, zaostajala za gostom, ali se brzo podigla posle "minus 15" i serijom 25:0 meč u svoj ritam.

Ispunjena dvorana "Aleksandar Nikolić" videla je treći uzastopni trijumf Italijanovog tima, a on je istakao značaj ambijenta, pa opomenuo ekipu da mora bolje. 

"Atmosfera je bila još bolja nego protiv Trenta i onda je lakše igrati... Uvek nešto zabrljamo, moramo što pre da shvatimo šta je moderna profesionalna košarka. Dobili smo utakmicu sa 20 poena, ali to nije dovoljno... Prvi zahtev je bio da izađemo na teren da 'kopamo'. Sad moramo da igramo malo bolju košarku, napad i odbranu", dodao je on.

Pred crno-belima je serija teških utakmica - gostovanje Zenitu, pa Budućnosti, zatim duel protiv Valensije u "Pioniru", pa "večiti derbi"...

"Moja ekipa ne zna šta će biti sutra. Oscilacija će biti do kraja sezone, bićemo ekipa sklona greškama. Zenit, Budućnost, Valensija, Zvezda... Moramo da promenimo, podignemo koncentraciju, da igramo ozbiljnije. Izgubili smo 20 lopti, barem 14 na glupa dodavanja... Čestitam igračima što su se borili, bacali za loptom, trčali. Ali ja sam plaćen da ih guram dalje, da budu malo bolji svakog dana".

Upitan za status Novice Veličkovića, koji je i duel protiv Zagrepčana presedeo kraj klupe "u civilu", Trinkijeri je otkrio kakav dogovor ima sa kapitenom Partizana.

"Imamo dil. Rekao sam mu da proba da se vrati u fizički najbolju formu. Dao sam mu nekoliko nedelja. Košarka je danas igra u kojoj mora da se trči i skače, bez toga nema ničega. Nadam se da će uspeti da nam se vrati u formi kakvu želimo. Inače se ponaša i pomaže nam kao pravi kapiten", objasnio je Italijan.

Izvor: YouTube/АBA liga j.t.d.

Povezano

Sve vesti