Šerbedžija: Ako Štulić kaže da nismo prijatelji, nismo

Autor:

Glumac reagovao na izjavu poznatog muzičara: "Ako Džoni kaže da se nismo družili, onda nismo...".

Šerbedžija: Ako Štulić kaže da nismo prijatelji, nismo Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Rade Šerbedžija je na konferenciji povodom koncerta u Beogradu, prepričavao anegdote iz družbe sa Džonijem Štulićem. Tom prilikom je objasnio i zašto se mini turneja po Srbiji zove po Štulićevom stihu: "Meni se duše od tebe ne rastaje".

"Mi smo oduvek bili dobri prijatelji. Znao je da dođe kod mene kući u ponoć, u neke sitne sate, pa bismo šetali po Zagrebu i ćutali. Najlepše se ćuti sa Štulićem, jer je on veliki brbljivac, haha! To je ljubavna poruka njemu", u dobrom raspoloženju prepričavao je anegdote Šerbedžija, dodavaši da mu je Štulić pesmu "Meni se dušo od tebe ne rastaje" dao za jednu njegovu predstavu.

Samo dan kasnije, povodom ove izjave oglasio se i Branimir Džoni Štulić.

"Taj kazandžija Šerbedžija mračno laže. Džoni ga nikad nije zvao u šetnju po Zagrebu, niti mu je napravio pesmu, niti su ikad bili prijatelji, upravo obrnuto, on je njega jednom zgodom, po svojoj želji, provozao svojim mercedesom da bi s njime divno ćutao, međutim, iskoristi taj svoj poziv da tu pesmu lakše otuđi i ubaci u svoju predstavu bez pitanja, dapače, da to sakrije, on nju potom i snimi, a sad već tim gnusnim lažima opravdava i sam razlog svog opakog postojanja", rekao je Džoni za RTS.

Izvor: MONDO, Tijana Dušej Ristev

Odmah potom, oglasio se i Šerbedžija, odgovorivši u svom maniru.

"Ako Džoni kaže da nismo družili, onda se nismo družili. I ako kaže da mi nikada nije dao svoju pesmu za predstavu 'Hrvatski slavuj', koju sam režirao 1990., onda mi nikada nije dao tu svoju pesmu. I moje predstava nije počinjala sa pesmom 'Meni se dušo od tebe ne rastaje'. Ako kaže da nismo šetali zagrebačkom Ilicom ili da nije bio na rođendanu mog sina, onda nije bio na rođendanu mog sina i nismo nikada šetali pokislom Ilicom. I ako kaže da nikada nije zvao na svoj koncert u Dubrovnik, onda nisam nikada seo na avion i doleteo na njegov koncert. I ako kaže da nismo nikada, on, Mile Rupčić i ja pili crno vino i pevali 'Jano mori, Jano mori, Jano dušo', onda nismo pevali pesme i crno vino nikada skupa pili, ako on tako kaže", rekao je glumac za N1.

Šerbedžija je dodao da "od početka oseća prema Džoniju lepo i iskreno prijateljstvo".

"Žao mi je, ako je to bilo samo s moje strane. Ja ću i dalje voleti njegove pesme, jer one se ne mogu nego voleti".

Povezano

Sve vesti