Milijardu za manje od minut i po!

Autor:

Alibaba za 85 sekundi prodala robu vrednu milijardu dolara.

4
A- A A+
Alibaba. Foto: Promo. Alibaba.

Kineski trgovinski gigant Alibaba postavio je novi rekord na Dan samaca, jer je kompanija za 85 sekundi prodala proizvode u vrednosti od jedne milijarde dolara. Kompanija je objavila da joj je u subotu prodaja porasla za milijardu dolara u samo jednom minutu i 25 sekundi, javio je CNN.

Tokom Dana samaca proda se više robe nego tokom Crnog petka i Sajber ponedeljka zajedno.

Ovaj rast došao je u veoma značajnom momentu kad je Alibaba pod pritiskom usporavanja kineske ekonomije, novih rivala u industriji e-trgovine, ali i trgovinskog rata sa Sjedinjenim Američkim Državama. Inače, Alibaba je ranije ovog meseca smanjio prognozu godišnjih prihoda za čak šest odsto.

Pročitajte i ovo: Alibaba dolazi u Srbiju

Dan samaca se u Kini obeležava od 1990-ih godina, kada su studenti izabrali taj dan kao pandan Danu zaljubljenih da bi ljudi koji nisu u vezi mogli da kupuju za sebe. Kompanija Alibaba, koja je podržala inicijativu, pretvorila ju je u praznik za ljubitelje kupovine.

U ovom danu učestvuju i druge kineske platforme za e-trgovinu kao što je JD.com. Od ove godine Alibabin ogranak Lazada u jugoistočnoj Aziji ponudiće popuste i van Kine, u Singapuru, Maleziji, Indoneziji, na Tajlandu i u Vijetnamu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Povezano

Sve vesti