"Pao" huligan Halkijević: Heroin, škorpion, prigušivač

Beogradska policija uhapsila Majka Halkijevića (42), pripadnika grupe fudbalskih huligana iz Borče

26
A- A A+

Policija je u akciji suzbijanja trgovine drogom uhapsila Majka Halkijevića (42), pripadnika huliganske podgrupe pod kontrolom Miloša Radisavljevića Kimija.

Kod ovog osuđivanog huligana je osim droge pronađeno i oružje, za koje nije imao dozvolu, pišu "Večernje novosti".

Tokom pretresa Halkijevićeve kuće u beogradskom prigradskom naselju Borča, pronađeno je, navodno, više komada oružja - "škorpion" sa 15 metaka, prigušivač, kutija sa 20 metaka istog kalibra, gasni pištolj, lisice za vezivanje...

Divljanje u Strahinjića bana: Privedeno 20 huligana?

Policija je, prema nezvaničnim saznanjima, pronašla i paketiće heroina, pripremljene za dalju prodaju, kao i vagicu za precizno merenje.

Sprema se hapšenje 51 huligana?

Halkijević je stari "znanac policije". Dosad je osuđivan nekoliko puta zbog teških krađa, nedozvoljenog držanja oružja i municije, kao i za izazivanje opšte opasnosti. Na optuženičku klupu seo je i kao jedan od vođa huliganske grupe navijača Partizana.

Suđeno mu je zbog smrti Aleksandra Radovića (17), navijača Crvene zvezde, koga je na derbiju 1999. godine na stadionu Partizana pogodila svetleća raketa i ubila.

Halkijeviću, međutim, nije suđeno za ubistvo, već za izazivanje opšte opasnosti i dobio je godinu i 11 meseci robije. Pored njega, za isto delo su osuđena još sedmorica navijača i to na kazne od godinu i po do šest meseci zatvora.

Povezano

Sve vesti