TRAGEDIJA: Izleteo tramvaj, poginuo pešak! (FOTO+VIDEO)

Autor:

U sudaru tramvaja i automobila stradao muškarac, i to na trotoaru! Automobil prošao na crveno, pa tramvaj izleteo iz šina?

TRAGEDIJA: Izleteo tramvaj, poginuo pešak! (FOTO+VIDEO) Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U saobraćajnoj nesreći na uglu Resavske ulice i Krunske u Beogradu jutros poginuo je pešak, a pet osoba je povređeno, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Saobraćajna nesreća dogodila se u 8.15 časova na uglu Resavske i Krunske ulice, u blizini Crkve Svetog Marka.

Zbog sudara s automobilom, tramvaj je izleteo iz šina i udario u drvo. Tom prilikom je smrtno stradao jedan muškarac.

Pešak je poginuo na licu mesta a povrede opasne po život zadobili su vozači tramvaja i automobila "dačija" u koji je tramvaj udario prilikom iskakanja iz šina i oni su prevezeni u Urgentni centar.

U Urgentnom centru za Tanjug su naveli da su dovezene četiri osobe i da je dijagnostika u toku.

RTS javlja da su teške povrede, opasne po život zadobili vozač tramvaja i vozač automobila. Ostali imaju lakše povrede.

Uviđaj je u toku, a Resavska ulica je u potpunosti zatvorena.

Izvor: Tanjug

Na licu mesta su vatrogasci, saobraćajna policija i ekipe Hitne pomoći.

KOBAN PROLAZAK NA "CRVENO"?

Gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić, obišao je mesto saobraćajne nesreće.

"Ovo je velika tragedija i užasan događaj", rekao je Radojičić, koji kaže da ne pamti da se nešto slično dogodilo u Beogradu, ali da postoje sigurnosne kamere, koje će, kako je rekao, pomoći da se razjasni kako je do nesreće došlo.

"Jedina poruka koju mogu da pošaljem je da svi budemo pažljiviji u saobraćaju da nam se ovakve stvari ne bi ponovile", rekao je Radojčić.

Direktor Gradskog saobraćajnog preduzeća, Radiša Momčilović, kaže da je teško u ovom trenutku govoriti o okolostima pod kojima se ova saobraćajna nesreća dogodila, ali da, prema nezvaničnim informacijama, kojima raspolaže automobil "dacia logan" prošao na crveno svetlo i udario u prednji deo tramvaja na liniji broj 7.

Od siline udarca tramvaj je izleteo iz šina, udario u drvo, pokosio pešaka i zaustavio se tik uz zid jedne zgrade, rekao je Momčilović.

"Imamo video snimak u tramvaju i video snimke sa okolnih objekata koji će nam pomoći da rasvetlimo pod kojim okolnostima se dogodila ova nesreća", rekao je Momčilović.

Povezano

Sve vesti