Velika počast Britanije Srbiji

Autor:

Dok Francuzi u Parizu tretmanom predsednika Vučića nisu ukazali poštovanje Srbiji kako je zaslužila žrtvama u Prvom svetskom ratu, zbog čega je usledilo izvinjenje francuskog ambasadora, Velika Britanija se pokazala u najboljem svetlu.

99
A- A A+
denis kif,ambasadro,velika britanija,general,patrik sanders Foto: Beta/Emil Vaš


Srbi na Francuze i dalje gledaju kao na velike saveznike iz Prvog (pa i Drugog) svetskog rata. Vezuje nas zajednička istorija pre svega na Solunskom frontu.

Ali ovog vikenda, kada se u svetu proslavlja 100 godina od potpisivanja primirja u Velikom ratu, mnogo veću čast nego Francuzi ukazali su nam drugi, površnim poznavaocima istorije nepoznati, savezni baš sa Solunskog fronta - Britanci.

"Knedla u grlu zbog rasporeda sedenja"

Ovog vikenda je u Beogradu, na obeležavanju velike stogodišnjice, bio general-potpukovnik Patrick Sanders, ni manje ni više nego komandant Kopnene vojske Ujedinjenog kraljevstva.

Francuzi: "Molimo Vučića i srpski narod za izvinjenje"

General Sanders ne samo da je visoki zvaničnik vojske već je i jedini vojni izaslanik koji je iz Britanije otišao na obeležavanju Dana primirja van granica Ujedinjenog kraljevstva, obavestio je srpsku javnost ambasador u Srbiji, Denis Kif.

Solunski front: Kad su Srbi bili narod najhrabriji

Povezano

Sve vesti