Ima već 13 godina kako je Rafael van der Vart napustio Ajaks, ali bivši reprezentativac Holandije i dalje se vrlo dobro seća nekih situacija iz kluba u kojem je ponikao.

Nekih po lepom, kao što su osvojene dve titule i Kup Holandije, ali nekih i po lošem, kao što su pretnje Zlatana Ibrahimovića.

U opširnom intervjuu za ugledni magazin "FourFourTwo" povodom nedavne objave da stavlja tačku na igračku karijeru, 35-godišnji ofanzivni vezista se prisetio mlađih dana...

Bilo je to 2001. godine, kada je Ibrahimović stigao u Ajaks iz Malmea.

"Da, tačno je da mi je rekao da će mi 'polomiti noge', ali on to govori svima", ispričao je Van der Vart.

"Nismo se baš najbolje slagali. Nije bilo nekog posebnog razloga oko kog smo se posvađali, već jednostavno 'nismo kliknuli'... Ali, radije bih bio u klubu sa ljudima koji su uvek iskreni, kao što je Zlatan, makar to i značilo povremene rasprave".

Bivši fudbaler Ajaksa, HSV-a, Real Madrida, Totenhema, Betisa, Midtjilanda i na kraju Esbjerga, misli da je Ibrahimović po dolasku u klub bio ljubomoran na njega.

"Obojica smo bili mladi igrači, a ja sam u to vreme bio najbolji u timu. On je mislio da je bolji... U to vreme se ponašao drugačije nego danas i mislim da je bio malo ljubomoran. U suštini, bio je to sudar dva ega. Ja nisam imao toliki problem sa njim, koliko je on imao sa mnom", zaključio je Van der Vart.