Nikola Janković,mondo.rs

Blekijeva "uspomena" na El Šaravija: 10 kopči na licu

Srpski reprezentativac došao je na okupljanje sa vidljivom povredom.

1
A- A A+

Iako je i dalje veoma mlad (21), Nikola Milenković od ove godine se smatra jednim od stubova odbrane "A" reprezentacije Srbije.

Odličnim igrama u Fiorentini i pouzdanim partijama u dresu Srbije, traženi defanzivac je potvrdio da je budućnost našeg nacionalnog tima, mada daleka perspektiva sada nije u najvažnija tema u "Kući fudbala".

Ovih dana u Pazovi se govori isključivo o važnim takmičarskim obavezama - utakmicama protiv Crne Gore (u subotu) i Litvanije (u utorak) u finišu Lige nacija.

Milenković će u tim mečevima zauzeti svoje mesto u zadnjoj liniji, iako je iz Italije "doneo" vidljivu povredu na licu - 10 kopči na obrazu.

"Doživeo sam to u utakmici protiv Rome, u duelu sa Stefanom El Šaravijem. Sada je dobro, igraću bez maske", rekao je "Bleki" u razgovoru sa novinarima u Pazovi.

Nasmejani Tole Karadžić

Počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić, dobro raspoložen je prošao pored izveštača u Pazovi, odlazeći na sastanak.

Najavljujući predstojeće duele, Milenković je rekao...

"Čekaju nas utakmice kod kuće pred našom publikom, moraćemo da budemo maksimalno skoncentrisani da bismo ostvarlii naš cilj. Daćemo sve od sebe da obradujemo naš narod".

Dobra i sigurna igra defanzive biće, kao i uvek, posebno važna, a mladi štoper koji se snalazi i na mestu desnog beka o tom aspektu govori kroz dobro poznato pravilo da cela ekipa igra odbranu.

"Bino je da smo svi maksimalno discipliinovani i da uvežbano na treningu primenimo na utakmici. Mislim da je to recept za dalje", dodao je Milenković, dva dana uoči utakmice protiv Crne Gore (subota, 15 časova, stadion "Rajko Mitić").

Povezano

Sve vesti