Francuzi šalju pisma izvinjenja srpskom narodu!

Autor:

Osećam se lično uvređenim onim što se dogodilo 11. novembra, početak je samo jednog od brojnih pisama koje su ovih dana uputili Francuzi...

77
A- A A+
francuska zastava Foto: youtube/screenshot/ww

"Osećam se lično uvređenim onim što se dogodilo 11. novembra u vezi sa predsednikom Republike Srbije, dragoj mnogim Francuzima i, u njihovo ime, upućujem izvinjenje srpskom narodu, koga je predstavljao vaš predsednik", poručio je Fransoa Dulon d Rone u pismu upućenom ambasadoru Srbije u Francuskoj.

"Saznao sam za nimalo ljubazno ophođenje prema gospodinu Aleksandru Vučiću, predsedniku Republike Srbije, tokom Komemoracije stogodišnjice primirja 11. novembra 2018. godine ispod Trijumfalne kapije na trgu Zvezde u Parizu", piše Dulon d' Rone u jednom od brojnih pisama koje sa sličnim porukama upućuju građani Francuske na adresu srpske ambasade u Parizu i dodaje:

"Verujte, gospodine ambasadore, da mnogi Francuzi, kojima i ja imam čast da se pridružim, ne razumeju ove loše manire i da su zgroženi kada vide kako se neprekidno francusko-srpsko prijateljstvo 'loše' tretira".Ime mog dede, Dulon, generala imperije, piše dalje, ugravirano je, kao i imena svih imperijalnih generala, pod Trijumfalnom kapijom.

Francuzi: "Molimo Vučića i srpski narod za izvinjenje"


"I baš zbog toga, ja sam vrlo osetljiv na ono što se dešava na tom svetom mestu", kaže on i zaključuje:

"Zamolio bih vas, Gospodine ambasadore, da prenesete ovu poruku gospodinu Vučiću, molim vas da verujete u moje visoko poštovanje".

Figaro: Srbija ponižena u Parizu! (FOTO)

Povezano

Sve vesti