HIT: Palma jaše kamilu uz "Bože pravde" (VIDEO)

Autor:

Ne samo da je uzjahao kamilu uz zvuke srpske himne, nego je i sklopio posao - Jagodina je, posle grčke, postala vlasnik i dela egipatske obale!

29
A- A A+

palma.jpg Foto: MN Press


Iznenađenja sa srpskim političarem Draganom Markovićem Palmom nikad kraja. Najnoviji snimak iz Egipta to potvrđuje. Sačinjen je u gradu Marsa Alamu - gradu pobratimu Jagodine.

Uveče je za delegaciju Jagodine priređena večera u pustinji, u veoma lepom ambijentu, ukrašenom zastavama Srbije i Egipta.

Na predlog domaćina, Marković je tom prilikom uzjahao kamilu, uz zvuke srpske himne. Palma i čitava srpska delegacija bili su obučeni u tradicionalnu egipatsku nošnju.

Pogledajte snimak Jedinstvene Srbije:

Izvor: Youtube/Jedinstvena SrbijaZa Markovića i članove delegacije, domaćin, guverner Ahmed Abdulah, priredio je doček i organizovao im posete privrednim objektima i kulturnim znamenitostima, kao i sastanke sa privrednicima iz Egipta.

Abdulah i Marković su se dogovorili da Jagodina dobije pet hektara zemlje pored mora, tako da je pored Egejskog mora Jagodina "izašla" i na Crveno more.

Jagodina će, zauzvrat, Marsa Alamu dati pet hektara u industrijskoj zoni za investitora iz Egipta koji će tu otvoriti fabriku i zaposliti radnike.

Svi Palmini hitovi (VIDEO)


Marković je takođe predložio razmenu studenta iz Hurgade i studenata iz Jagodine sa nekog od jagodinskih fakulteta.

"Hoćemo saradnju kakva je između naših država bila u vremena Titove Jugoslavije", rekao je Marković.

Predsedniku Skupštine Jagodine njegovi domaćini su rekli i da "nigde u dokumentima ne stoji" da je Egipat priznao Kosovo i Metohiju".

Marković je, na predlog šefa srpske diplomatije Ivice Dačića, zamolio da Egipat povuče priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije.

Od domaćina je dobijen odgovor da "nigde u dokumentima ne stoji da je Egipat priznao Kosovo i Metohiju".

Povezano

Sve vesti