MONDO/Tanjug

Nemanja Matić hteo o cvetu, ne i o "izdaji otadžbine"

Autor:

Jedan od lidera naše reprezentacije govorio je o tome kako je njegova odluka o izdvajanju od ostatka ekipe prihvaćena u Mančesteru. Na pitanje o poruci da ga je "otadžbina izdala", ostao je uzdržan.

Nemanja Matić hteo o cvetu, ne i o "izdaji otadžbine" Foto: MN Press

Nemanja Matić, vezista srpske reprezentacije i Mančester junajteda, bio je u prethodnom periodu češće u medijima zbog nefudbalskih aktivnosti nego zbog svojih i timskih igara.

Naš iskusni internacionalac odbio je ovog meseca da stavi na dres simbol cveta maka, kojim u Engleskoj obeležavaju Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

U javnom obraćanju javnosti, na svom Instagram profilu, on je objasnio da ga taj cvet podseća na NATO agresiju i bombardovanje Srbije u proleće 1999, koje je doživeo u rodnom Vrelu.

Ovog petka, u najavi utakmice Lige nacija protiv Crne Gore (subota, 15 časova), Matić je izašao pred srpske novinare i pristao da prvi put javno govori o tome.

"Klub mi nije zamerio. To je moje pravo i na mom Instagramu stoji jasno zašto sam to uradio. Takođe, igrači nisu komentarisali i njima je jasno zašto nisam nosio", rekao je Matić u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Međutim, ono o čemu Nemanja nije hteo da govori ticalo se njegove poruke da ga je "otadžbina izdala", objavljene početkom oktobra. Upitan na šta se to odnosilo, Matić je rekao:

"Zadržao bih za sebe".

Povezano

Sve vesti