OZBILJNA ROBIJA: Dilerima marihuane od 7 do 11 godina

Odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu osudio je danas na višegodišnje kazne zatvora Dragana Glišića, Dragana Popovića, Predraga Isidorovića i Vladimira Kesića zbog dilovanja marihuane.

16
A- A A+

suđenje,presuda,pravosuđe,pravo,pravda Foto: MONDO/Ilustracija Mario Milojević

Sud je saopštio da je Dragan Glišić osuđen na kaznu od 11 godina, Dragan Popović na kaznu od osam godina i šest meseci, dok su Predrag Isidorović i Vladimir Kesić osuđeni na kazne od po sedam godina.

Glišić mora da "preda" i 995 kilograma kanabisa sa, kako navodi sud, psihoaktivnom kontrolisanom supstancom THC (tetrahidrokanabinol) u masenom udelu većem od 0,3 odsto.

Među 20 uhapšenih i "prljavi" policajci

Okrivljenima je u kaznu uračunato vreme provedeno u pritvoru, kao i vreme provedeno od na meri zabrane napuštanja stana. Sud je obavezao sve okrivljene da nadoknade troškove krivičnog postupka o čijoj visini će sud odlučiti naknadno posebnim rešenjem.

Nakon izricanja presude, sud je Glišiću i Popoviću ukinuo pritvor i odredio im zabranu napušanja stana uz primenu elektronskog nadzora (nanogica).

Isidoroviću i Kesiću je produžen kućni pritvor.

Oni su uhapšeni u martu prošle godine, kada je droga pronađena prilikom pretresa cisterne, koja se nalazila u magacinskom prostoru u mestu Obrovac nedaleko od Bačke Palanke.

Marihuana je bila sakrivena u posebno izrađenim bunkerima.

Stranke i branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 15 dana od prijema prepisa presude.

Povezano

Sve vesti