mondo.rs

Beogradski pravnici šampioni sveta u futsalu!

Autor:

Univerzitetska reprezentacija Pravnog fakulteta u Beogradu osvojila je 4. Svetsko interuniverzitetsko prvenstvo u futsalu u Barseloni.

4
A- A A+
Futsal Foto: MN Press ilustracija

  U konkurenciji 36 univerziteta širom sveta, selekcija Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu nadmoćno je osvojila zlatnu medalju savladavši sve protivnike uz gol razliku 32:6!

Pred beogradskim pravnicima redom su u grupi padali univerziteti iz Libana, Češke i Francuske. Na putu do zlata savladane su i selekcije iz Katara, Engleske, Rusije, da bi u finalu pred našom ekipom oružje položila i ekipa futsalera iz Mađarske.

Osvajači zlatne medalje su: Marko Badinovac, Nikola Ristanović, Strahinja Petrov, Filip Minić, Srđan Brkić, Dušan Majstorović, Jovan Ristanović, Aleksandar Fric, Dušan Panić, Ognjen Radović, Strahinja Pajčin, Marko Lazić i Marko Milićević.

"Ovo je najveći trijumf ove talentovane i sjajne generacije Pravnog fakulteta, koju imam čast da predvodim. Pravni fakultet je i šampion Lige univerziteta u Beogradu, a ovi momci čine okosnicu futsal reprezentacije Univerziteta u Beogradu", rekao je selektor futsal tima Pravnog fakulteta profesor dr Vladimir Vuletić, koji se zahvalio Pravnom fakultetu, FK Partizan i Fudbalskom savezu Srbije na svesrdnoj pomoći.

Kapiten futsal tima Nikola Ristanović ponosno je istakao da veliki rad i zajedništvo donose rezultate.

"Mi uvek verujemo u sebe, gajimo pobednički mentalitet i gotovo da nema ekipe koja se u mentalnom pristupu može porediti sa nama", rekao je Ristanović.

Povezano

Sve vesti