MONDO/Agencije

Radovi na "Rajku": Sunčana elektrana, bunar i PSŽ

"Grejaćemo se na mazut dok ne budu završena dva istorijska projekta - izgradnja sunčeve elektrane i kopanje bunara sa toplom vodom",

Radovi na "Rajku": Sunčana elektrana, bunar i PSŽ Foto: MN Press

Da li će najveći srpski stadion iz ko zna kog pokušaja dobiti teren sa sistemom zagrevanja?

Izgleda da hoće!

Direktor Stadiona "Rajko Mitić" Milorad Ćorović rekao je za zvanični portal crveno-belih da su radovi na instalaciji sistema za grejanje terena uveliko u toku i najavio da će od ponedeljka početi i postavljanje najsavremenijeg sistema kapija na istoku i zapadu.

"Postavljamo grejni sistem koji će biti u funkciji već za meč sa Pari Sen Žermenom. Za nekoliko dana predstoje tople probe", rekao je Ćorović.

"Grejanje će funkcionisati uz pomoć kotla i mazuta, dok se ne završe još dva istorijska poduhvata - izgradnja sunčeve elektrane i kopanje bunara sa toplom vodom za koje smo dobili građevinske dozvole, odnosno istražno pravo", dodao je.

liga šampiona, crvena zvezda, napoli, delije, fkcz, marakana, rajko mitić Foto: MN PressPoslednji put o sistemu zagrevanja terena na adresi Ljutice Bogdana govorilo se tokom renoviranja stadiona za Univerzijadu, koja je 2009. bila održana u Beogradu i čija su atletska nadmetanja održana na najvećem srpskom stadionu. Prema informacijama objavljenim u medijima, tada je bio postavljena mreža toplotnih cevi, ali kako radovi na "toplani" nisu bili završeni - sistem nikada nije bio pušten u pogon.

Govoreći o promeni kapija na istoku i zapadu, Ćorović je kazao da je reč o tehnologiji koja se koristi na najmodernijim sportskim objektima u Evropi i svetu.

"Taj projekat doprineće i bezbednosti gledalaca jer će aktuelne kapije postati evakuacioni izlazi, a u slučaju potrebe stadion će biti moguće isprazniti za pet ili šest minuta", rekao je direktor Zvezdinog stadiona.

On je istakao da se radovi na stadionu time ne završavaju.

"Planirana je i izgradnja 'skaj bokseva' na zapadu, ali i brojni drugi projekti u okviru stadiona. Iza severne tribine u toku je izgradnja najsavremenijeg mediko bloka u kojem će igrači imati sve neophodne uslove za oporavak i rad na fizičkoj spremi kroz najsavremenije teretane. Takođe, na platou 'Delije', gradi se kutak za navijače, mesto predviđeno za njihovo druženje, šop i članstvo", rekao je Ćorović.

stadion FK Crvena zvezda Marakana Rajko Mitić radovi na putu Foto: MONDO/MN PressRadovi će se nastaviti i iza juga stadiona "Rajko Mitić" gde su već izgrađeni parking i tereni koje koristi Omladinska škola Crvene zvezde.

"Urađen je i projekat Zvezdine akademije koji bi trebao da bude realizovan u narednom periodu. Objekat u okviru omladinske škole imaće sve uslove za rad talenata. U njemu će crveno-beli biseri živeti, učiti i trenirati, uz jedinstvenu priliku da se na najbolji način školuju i grade kao fudbaleri i ljudi. Za sve navedeno potrebna su znatna finansijska sredstva, ali je uprava prepoznala napredak u inrastrukturi kao neophodan za dalji razvoj kluba zbog čega smo u periodu koji se u svakom smislu može nazvati istorijskim", rekao je Ćorović.

Povezano

Sve vesti