Vučić: Evo kako je Gruevski pobegao

Autor:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je bivši premijer Makedonije Nikola Gruevski iz Makedonije ušao u Albaniju, zatim u Crnu Goru, pa preko Srbije i graničnog prelaza Horgoš u Mađarsku.

40
A- A A+
nikola gruevski Foto: Tanjug/AP Photo/Boris Grdanoski, fileVučić je za TV Hepi rekao da je Gruevski 11. novembra napustio Makedoniju i identifikujući se ličnom kartom, u pratnji dva mađarska državljanina ušao na teritoriju Albanije, odakle je preko graničnog prelaza Božaj prešao u Crnu Goru.

Gruevski je odatle 12. novembra nešto pre 22.30 preko graničnog prelaza Gostun uz ličnu kartu ušao u Srbiju, odakle je otišao u Mađarsku preko graničnog prelaza Horgoš, gde se legitimisao ličnom kartom i pasavanom (propusnica) koji je dobio u Albaniji.

"Tek 13. novembra u 19.35 od strane Interpol Skoplje dostavlja nam se međunarodna poternica. Šta očekujete? Da hapsimo ljude za kojima nije ni potraga raspisana? A kamo li međunarodna poternica", pitao je Vučić i dodao da je ono što je kazao prava istina o tome kako je Gruevski otišao u Mađarsku.

Gruevski je pobegao u Mađarsku da bi izbegao izdržavanje dvogodišnje zatvorske kazne na koju je osuđen zbog nezakonite kupovine blindiranog Mercedesa dok je bio premijer.

Povezano

Sve vesti