• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Penzioneri ove godine bez jednokratne pomoći?

Izvor Tanjug

Penzioneri sa najnižim primanjima u Srbiji do kraja godine neće dobiti jednokratnu pomoć, ali će naredne godine ona stići i to dva puta, pišu današnje "Večernje novosti".

 Penzionerima dve jednokratne isplate u 2019? Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Ilustracija
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović



Navodi se da će iznos od, kako se procenjuje, 6.000 ili 7.000 dinara, dobiti penzioneri sa najnižim primanjima, odnosno sa čekovima ispod 32.285 dinara, a na tom spisku je oko 1,3 miliona korisnika.

Podseća se da su prošle godine u novembru penzioneri dobili po 5.000 dinara i očekivali su da će pomoć stići i ove jeseni.

"Novosti" navode da s obzirom na to da je nedavno ukinut Zakon o privremenom umanjenju penzija i čekovi su uvećani, novca u državnoj kasi nema i za novčanu pomoć.

Momo Čolaković iz PUPS rekao je tom listu da "pomoć stigne već na proleće, a sledeća na jesen".

"Posebnim članom zakona planiran je ovaj novi vid pomoći najstarijima. S druge strane, usklađivanje penzija mora da postoji za sve od najnižih do najviših iznosa, dok o onima sa najmanjim čekovima država mora dodatno da brine. Osim države, mislim da bi tome trebalo da se priključe i lokalne samouprave", smatra Čolaković.

Navodi se da u nedavno usvojenim izmenama Zakona o PIO stoji da će Vlada utvrđivati kada je ta pomoć neophodna za većinu korisnika, kao i iznos koji će im biti isplaćivan.

"Novosti" navode da je u 2016. za jednokratnu pomoć za sve penzionere izdvojeno oko 8,5 milijardi dinara, dok je prošle godine u ove svrhe iz državne kase dato 8,85 milijardi dinara.

Komentari 59

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jovan

Ja sam penzoner radio sam 44 god 8mes i 26 dana imam penziju preko 37 rsd izdržavam dosta članova odnosno pomažem ako bude povećanja bude ako ne opet dobro a ako treba za državu da se da opet neka mi skinu ne skida to Vučić za sebe nego za dobrobit naše dece i sviju građama zato nemojte biti halavi !

gaga

jos jedna laz,znaci crknimo gladni,neka ima za dovoljno za ove sto nam plasiraju "veliko povecanje penzije" i jednokratnu pomoc limburga meseca,sramota,treba da ih je stid.Ne znam kako se osecaju kad pricaju lazi,da li bar malo pocrvene ili im zadrhti glas.Čisto sumnjam .A onda se pitaju sto necemo da glasamo za njih

Dan

@gaga Obecali im! Sramota

special image