mondo.rs,Tanjug,SRNA,mondo.me

POTOP u Crnoj Gori! FOTO, VIDEO

Autor:

Hladno vreme i sneg padaju u delovima Hrvatske, BIH, dok je u Crnoj Gori pravi potop. U većini mesta poplave, evakuisana deca iz osnovne škole u Kotoru. Zatvoren put Budva-Tivat. Budva bez struje. Voda prodrla u objekte u Herceg Novom.

POTOP u Crnoj Gori! FOTO, VIDEO Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Sneg pada u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, centralnoj i severozapadnoj Hrvatskoj, dok je zbog zimskih uslova i vetra zabranjen saobraćaj za kamione sa prikolicama iz pravca unutrašnjosti ka Dalmaciji, Rijeci i Istri i obrnuto, prenosi regionalna televizija N1.

U BIH zbog snega su primetni problemi na putevima, a iz bosanskog automoto saveza upozoravaju na sneg na putevima, naročito u zapadnim krajevima BIH.

Takođe, oprez se savetuje i zbog ledene kiše i poledicu na putevima, a izdato je i upozorenje zbog manjih odrona na planinskim prevojima.

U centralnim i južnim delovima Crne Gore danas je na snazi crveni meteo alarm.

Još juče sneg je prekrio sever te države, gde je zabeležena visina snega od sedam santimetara u Kolašinu.

nevrijeme Foto: MONDO

POTOP U KOTORU

Zbog poplava koje je izazvalo jako nevreme evakuisana su deca i nastavno osoblje škole u Radanovićima kod Kotora, rekao je član kotorske Službe zaštite i spasavanja Maksim Mandić.

On je naveo da je nevreme pogodilo Radanoviće i Dobrotu oko 8.00 časova, te da je najugroženija bila škola u kojoj je voda dostigla pola metra.

Izvor: MONDO"Pripadnici Službe zaštite i spašavanja evakuisali su decu iz škole, koja je bila okružena vodom. Zajedno sa vatrogascima, pripadnicima dobrovoljnog društva iz Perasta, komunalnom policijom i ispostavom policije uspeli smo da evakuišmo svu decu i nastavnike na bezbednu lokaciju", rekao je Mandić.

Izvor: MONDO

POTOP I U PODGORICI

Jako nevreme pogodilo je danas u poslepodnevnim satima i Podgoricu, a pljuskovi, praćeni vjetrom, poplavili su ulice, pa je saobraćaj usporen.


On je dodao da je su u Kotoru najugroženija područja Radanovića i Industrijske zone, gde je voda ušla u pojedine stambene i poslovne prostore, prenose lokalni mediji.

Mandić je naveo da je Služba zaštite i spasavanja Kotora od jutros imala 30 intervencija.

"Ovo je veoma težak dan za Službu i uspeli smo intervencijama da odgovorimo na skoro sve probleme", zaključio je Mandić.

Jako nevreme i obilna kiša zahvatili su od juče i Herceg Novi gde je za samo danas za par sati palo preko 150 litara kiše po kvadratnom metru.

Poplavljene su mnoge prizemne i podrumske prostorije u Igalu, Sutorini i Bijeloj, prenose medije navode lokalne službe spasavanja.

Nevreme koje je zahvatilo Crnu Goru večeras je pogodilo i Budvu, koja je u mraku zbog nestanka struje, a jaku grmljavinu prati kiša koja ne prestaje.

Načelnik budvanske Službe zaštite i spašavanja Dragan Božović rekao je da su ugroženi svi delovi grada i da imaju na desetine poziva.

"Kompletna jedinica je na terenu. Imamo samo pet pumpi i pomažemo svuda gde nas zovu", naglasio je Božović.

ZATVOREN PUT BUDVA-TIVAT

Zbog jakog nevremena koje se obrušilo na Crnu Goru za saobraćaj je zatvoren put Budva-Tivat.

Navodi se da je saobraćaj na toj deonici obustavljen zbog veće količine vode na putu.

Povezano

Sve vesti