4:0 na "Vokriju": Tzv. Kosovo bez poraza u viši rang!

Autor:

Uz tri gola veziste Herenvena, Zenelija, reprezentacija takozvanog Kosova izborila je i F4 na kom će imati pravo na popravni u kvalifikacijama za EURO 2020.

4:0 na "Vokriju": Tzv. Kosovo bez poraza u viši rang! Foto: Aitor Alcalde/Getty Images/Guliver

Fudbalska reprezentacija takozvanog Kosova, nakon što je volšebno i kršenjem pravila primljena u članstvo FIFA i UEFA, odigrala je deset utakmica u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji i osvojila jedan bod.

Od tada, računajući i četiri prijateljske utakmice u pauzi od kraja kvalifikacija za Mundijal do početka UEFA lige nacija, selekcija koju je preuzeo švajcarski trener i skaut Bernar Šalan, odigrala je deset mečeva bez poraza, pobedila u osam i "šetnjom" izborila promociju u C ligu u narednom ciklusu.

Na zatvaranju Grupe 3, na Stadionu "Fadilj Vokri" u Prištini, gosti su pobedom mogli da pokvare "žurku", zgrabe prvo mesto i izbore plasman u viši rang inovativnog takmičenja, ali nisu bili ni blizu:

Takozvano Kosovo - Azerbejdžan 4:0 (1:0), uz tri gola veziste Herenvena, Abera Zanelija i jedan štopera Dinama, Amira Rahmanija. Dve asistencije zabeležio je levi bek, Benjamin Kololji.

"Kosovo": Murić, Vojvoda, Rahmani, Aliti, Kololji - Šala, Kreziju - Rašica, Beriša, Zeneli – Murići.

Azerbejdžan: Agajev - Pašajev, Medvedev, Husejinov, Kalilzade - Garajev, Ričard - Medatov, Nazarov, Abdulajev – Dadašov.

Ova dva dva tima borila su se za prvo mesto u konkurenciji Farskih Ostrva i Malte, a kao presudni ispostavili su se remiji Azera sa Maltešanima i kod kuće i u gostima.

"Kosovo" će zajedno sa pobednicima grupa 1, 2 i 4, Gruzijom, Belorusijom i Makedonijom, nastupiti na Fajnal-foru D lige u martu 2020, na kom će pobednik izboriti mesto na Evropskom prvenstvu.

Da li Srbija i tzv. Kosovo mogu da se sastanu u kvalifikacijama za EURO 2020?

Uskoro opširnije...

Grupa 3

"Kosovo" - Azerbejdžan 4:0 (1:0)
/Zeneli 2, 50, 76, Rahmani 61/

Malta - Farska Ostrva 1:1 (1:1)
/Korbolan 4 - Joensen 3/

Tabela:

1. tzv. Kosovo 4-2-0 (15:2) 14
2. Azerbejdžan 2-3-1 (7:6) 9
3. Farska Ostrva 1-2-3 (5:10) 5
4. Malta 0-3-3 (5:14) 3

Povezano

Sve vesti