Dali mu nov ugovor, pa otkaz

Irci traže novog selektora.

0
A- A A+
martin onil Foto: MN Press

Fudbalski stručnjak Martin O'Nil nije više selektor reprezentacije Republike Irske, saopšteno je danas iz Saveza te zemlje

O'Nil i Fudbalski savez Republike Irske sporazumno su raskinuli saradnju nakon neuspeha u Ligi nacija, odnosno ispadanja u C diviziju u grupi sa Danskom i Velsom.

Pet godina proveo je na klupi Irske, vodio ju je do osmine finala Evropskog prvenstva u Francuskoj, a onda nije uspeo da obezbedi plasman na Mundijal u Rusiji u grupi sa Srbijom, ali je i pored toga dobio novi ugovor do 2020.

O'Nil je, govoreći posle utakmice sa Danskom u ponedeljak, izrazio želju da ostane na mestu selektora Irske, ali ipak više nije selektor.

Ipak, posle novog posrtanja bivši menadžer Sanderlenda, Lestera, Aston Vile i Seltika morao je da ode. Njegovim putem krenuo je i prvi asistent Roj Kin.

"Želim da zahvalim Martinu, Roju i celom stručnom štabu na uticaju koji su imali sa Irskom. Bilo je sa njima mnogo lepih stvari, posebno na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, koje će dugo živeti u sećanju svim irskim pristalicama", navodi se u saopštenju IFA.

O'Nil i Kin su preuzeli reprezentaciju 2013. i Irska je sa njima na klupi stigla do osmine finala Evropskog prvenstva u Francuskoj 2016. Ipak, reprezentacija Irske je beležila loše rezultate u 2018, što je dovelo do rastanka. Ostvarena je pobeda na samo jednoj u poslednjih 11 utakmica. 

Povezano

Sve vesti