Šta se to "kuva" u FSS? Piksi menja Krleta...

Autor:

Nešto ne štima na relaciji Krstajić-Kokeza. Da li se sprema promena selektora i ako se sprema ko je naslednik Krstajića?

Šta se to "kuva" u FSS? Piksi menja Krleta... Foto: MN Press

Vratimo se u prošlost, ne daleku, već godinu dana unazad.

"Orlovi" su na Mundijalu!

Euforično raspoloženje srpskih zaljubljenika u fudbal prekida šokantna vest: "Ali ih u Rusiji neće voditi Slavoljub Muslin!"

Dvojica u napadu i četvorka Srbije za "B" diviziju!

Tako je odlučio vrh Fudbalskog saveza Srbije. Ova odluka u javnosti nije prihvaćena sa oduševljenjem. Naprotiv! Mnoga pitanja ostala su bez odgovora do danas. Tiho, na mala vrata, reprezentaciju je, posle neuspešnih pregovora sa ostalim kandidatima, preuzeo Mladen Krstajić, dotadašnji Muslinov pomoćnik.

 Dobio je veliki priliku da trenersku karijeru počne na Svetskom prvenstvu. Praktično, ako izuzmemo pripremne utakmice, debi u takmičarskim je imao protiv Kostarike u Rusiji (1:0), što je verovatno jedinstven slučaj u svetu.

Turnir je počeo odlično, a završio ga neslavno. Prilika da vodi nacionalni tim kroz novoformirano takmičenje UEFA, Ligu nacija, nije mu oduzeta. Nastavio je selektorski put i za razliku od Mundijala bio uspešan. Srbiju je doveo do B Lige nacija.

Međutim, godinu dana od smene Muslina i postavljanja Krstajića na njegove mesto, sve su glasnije priče o novim promenama na klupi Srbije.

Još uvek nema zvaničnih informacija i sve se svodi na spekulacije proistekle iz izjava predsednika FSS Slaviše Kokeze, ali i selektora.

"Da sačekamo najpre 2. decembar i žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, pa ćemo posle da razgovaramo sa sportskim sektorom saveza i selektorom, da vidimo šta ćemo i kako dalje nastaviti, te kojim putem", otvorio je temu Kokeza.

Da se nešto sprema uverio nas je i Mladen Krstajić posle meča sa Litvanijom. Na pitanje novinara kakvi su planovi za budućnost, selektor je rekao:

Misteriozni Krstajić: Nebitno ko će biti ovde u martu!

"Ne znam, treba da odmorim par dana da bismo pričali. U ovom momentu je suvišan svaki komentar. Nisam nezadovoljan, nego, neke stvari moram da sačuvam za sebe", kazao je Krstajić i u istom tonu nastavio. "Nije momenat, pod velikim pritiskom sam bio, možda prihvatam neke stvari za sebe koje nisu realne. Mislim da razumete iako nisam ništa odgovorio. Ovi momci zaslužuju veću podršku, nebitno ko će biti (selektor prim. aut.) u martu. Živimo u zemlji gde se sve dešava od danas do sutra", poručio je uvek zatvoreni Krstajić.


A, možda je zapelo i oko Aleksandra Prijovića, jer je upravo o njemu govorio Kokeza posle Litvanije, kada nije krio da se ne slaže sa selektorom oko izbora taktike u napadu.

"Prvo poluvreme je bilo slabo i naravno da nisam zadovoljan igrom tokom tog dela utakmice. Drago mi je što je u igru ušao Aleksandar Prijović i što je postigao gol i upisao asistenciju. On je radom i zalaganjem to zaslužio, a na neki način bio je zapostavljen u prethodnom periodu. Smatram da je nezasluženo bio zapostavljen. Veoma mi je drago zbog tog momka, zaslužio je ovo ponašanjem i radom. Ali, nije na meni da se mešam u posao selektora. To je posao selektora, on odlučuje. Ja kao predsednik neću da se mešam. Kao navijač smatram da treba da igraju zajedno. Aposlutno da", poručio je Kokeza. 

Dovoljno da se prepozna sličnost oko "slučaja SMS", jer je odluka Muslina da Sergeja Milinkovića-Savića "precrta" sa spiska reprezentativaca, dovela krajem prošle godine do velikih potresa i promena u sportskom sektoru Saveza.

Dakle, slutnje da se nešto sprema su jasne.

Delovalo je da je Krstajić siguran na klupi "orlova", ali izgleda da je negde, ipak, zapelo, jer kako drugačije protumačiti reči i jedne i druge strane. Nije mu zamereno ni kada se lako odrekao Matije Nastasića, Luke Milivojevića, Vladimira Stojkovića ili Mijata Gaćinovića za Svetsko prvenstvo. Sada jeste…

Jedan od kandidata za naslednika Muslina bio je i Dragan Stojković Piksi, ali je tada zbog unosnog posla u Kini odbio FSS. Protiv Litvanije upravo je nekadašnji predsednik FS Jugoslavije, a kasnije i Crvene zvezde bio na tribinama stadiona u Humskoj i pratio duel po ciči zimi i kiši.

Dovoljno da se Piksi ponovo označi kao prvi pik Slaviše Kokeze i FSS…

Povezano

Sve vesti