Drulović o "smeni" Krstajića: Pogrešan trenutak

Autor:

"Ako su to hteli tako nešto, trebalo je to da urade odmah posle Mundijala u Rusiji, jer se tamo nismo baš proslavili, a ne tek pošto je napravio pozitivne rezultate u Ligi nacija", izjavio je nekadašnji vršilac dužnosti selektora

19
A- A A+
krstajić, srbija crna gora, liga nacija, Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Mladen Krstajić je uoči Nove 2018. godine zvanično imenovan za selektora Srbije i na tom mestu zamenio je Slavoljuba Muslina čiji je bio pomoćnik.

Ta promena dogodila se nakon što je Muslin sa "orlovima" obezbedio plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Nepunih godinu dana kasnije priča se i o njegovoj smeni, uprkos tome što je reprezentacija pod njegovim vođstvom ostvarila dobre rezultate u Ligi nacija.

Te spekulacije pokrenute su nakon izjave predsednika FSS Slaviše Kokeze da će se posle žreba za Evropsko prvenstvo 2. decembra "razgovarati sa sportskim sektorom saveza i selektorom i odlučiti kako dalje nastaviti, i kojim putem".

Ljubinko Drulovic, Ljubinko Drulović Foto: MN Press

Ljubinko Drulović, svojevremeno vršilac dužnosti selektora Srbije, koji je predvodio i reprezentaciju do 19 godina, smatra da, ako FSS to želi da uradi, nije pravi trenutak.

"U Srbiji su smene trenera i selektora postale najnormalnija stvar. Ovde se nema strpljenja ni za šta, a kad krene nešto po zlu u nacionalnim timovima, prvo stradaju oni koji vode ekipe. Ljudi naučeni da budu stalno na nečijem 'nišanu' proglašavju se krivima čak i kada stvari idu po planu. Evo vam sad ove situacije sa Krstajićem. Ne znam da li ga FSS stvarno smenjuje i da li će to zaista uraditi u nekom trenutku, ali mišljenja sam da bi bio pogrešan trenutak", izjavio je za "Danas" Drulović.

On je objasnio zašto to nije logično uraditi sada.

"Ako su to hteli tako nešto, trebalo je to da urade odmah posle Mundijala u Rusiji, jer se tamo nismo baš proslavili, a ne tek pošto je napravio pozitivne rezultate u Ligi nacija. Ovako, nema baš logike", dodao je Drulović.

Povezano

Sve vesti