Ukinuta presuda za ubistvo zbog muzike na slavi

Autor:

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je na 20 godina zatvora bio osuđen Vujadin O. (61) jer je pre tri godine u Zemun polju ubio komšinicu S.B, a njenog supruga B.B. teško ranio.

2
A- A A+
slava crkva kolač spc post sveća ručak slavski crkva Foto: Mondo/Goran Sivački

On je, prema prvostepenoj presudi, hicima iz pištolja usmrtio komšinicu, a njenog muža ranio, jer su tokom slavlja krsne slave puštali preglasnu muziku.

Istom odlukom, koja je objavljena na sajtu suda, naloženo je da se Vujadinu O. ponovi suđenje pred Višim sudom u Beogradu. Takođe mu je produžen pritvor do daljeg.

On se tereti za krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Za pištolj iz kojeg je pucao kobne večeri poseduje dozvolu, odnosno oružani list.

Ubistvo na slavi - zbog glasne muzike

Optužen je da je 5. decembra 2015. godine posle kraće rasprave telefonom sa B.B. kako bi ga upozorio da je muzika koja se čula iz njegovog domaćinstva preglasna, otišao do njegove kapije i tom prilikom ispalio hitac u leđa B.B. i naneo mu laku telesnu povredu.

Zatim je ispalio još jedan projektil u pravcu S.B. i usmrtio je, a potom ponovo u B.B. nanevši mu tom prilikom tešku telesnu povredu opasnu po život.

Neposredna opasnost po život B.B. je ukloljena operacijom.

U obrazloženju odluke Apleacionog suda se navodi da je presuda ukinuta zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Povezano

Sve vesti