mondo.rs

9 minuta posle "početka" Superklasika: NE IGRA SE! FOTO

Autor:

Superklasiko je trebalo da počne u 21, posle skandala na ulicama pomeren je na 22, pa na 23.15, a onda...

9 minuta posle "početka" Superklasika: NE IGRA SE! FOTO Foto: AP Photo/Sebastian Pani/Tanjug

Početak najvećeg od prethodnih 247 argentinskih Superklasika bio je zakazan u 21 čas.

Kada se dogodilo nasilje na prilazima "Monumentalu", oko kog su huligani u uskim ulicama kamenovali autobus sa fudbalerima Boke Juniors i poslali dvojicu u igrača u bolnicu, revanš utakmica finala Kopa Libertadores bila je pomerena na 22 časa i to navodno pod pritiskom predsednika FIFA, Đanija Infantina.

Kasnije, dok se svetska javnost zanimala detaljia nereda u Buenos Ajresu, a društvenim mrežama širili šokantni snimci iz samog autobusa, odlučeno je da će meč za titulu prvaka Južne Amerike početi u 23.15, ali... ni to se nije dogodilo!

U 23.24, skoro deset minuta nakon što je sudijski tim iz Urugvaja trebalo da označi početak pred 66.000 nestrpljivih fanova Rivera na najvećem argentinskom stadionu, pojavila se i konačna informacija - utakmica je odložena za nedelju u 21 čas, kada ćemo saznati ko će postati latinski prvak u fudbalu: River četvrti ili Boka sedmi put!

I prvi duel dva najpopularnija kluba iz ove zemlje bio je odložen za jedan dan, ali zbog neumornih pljuskova koji su polivali Buenos Ajres i "Bombonjeru" pre dve nedelje. Sama utakmica najavljivala je još veći fudbalski spektakl u revanšu, viđena su četiri gola, ali su ove subote uveče "strelci" bili oni sa kamenicama u rukama (mada je "autogol" dao i policajac sa suzavcem).

Boka Juniors - River Plata

Ukupno: 88-77-82

Primera: 77-65-69

Libertadores: 10-8-7

Ovog puta, umesto kiše, prestonicu su polivale kamenice kojima su Riverovi huligani "dočekali" fudbalere Boke u "svom" kraju grada i, bar na jednu noć, produžili neizvesnost oko toga ko će posle Gremija iz Porto Alegrea osvojiti najprestižnije južnoameričko fudbalsko takmičenje.

Koliko i direktan prenos na TV Arena sport, tako i ovaj tekstualni na našem portalu biće odložen za 20-ak sati.

IBANJEZ ZA MONDO: NISAM TAMO, JEBI GA

Ostaje nam samo da vas pozovemo da i u nedelju budete uz nas i pratite "utakmicu nad utakmicama". Valjda će biti odigrana i valjda neće biti povređenih.

U trenutku objave ove vesti, u delu grada oko "Monumentala" i dalje su trajali sukobi između policije i huligana, a zabeleženo je najmanje 16 hapšenja...

Povezano

Sve vesti