• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crna Gora: I Živojin Mišić osvanuo na plakatima

Izvor Tanjug

U više crnogorskih gradova osvanuli su plakati na kojima je napisano "Nikad više 1918".

 Crna Gora - plakati - 1918.


Plakati su, prenosi RTCG, osvanuli u Podgorici, Budvi, Baru, Pljevljima, Kotoru...povodom, kako se navodi, "100 godina od srpske okupacije i sramne Podgoričke skupštine koja je označila kraj crnogorske države".

Grupa građana, kako je saopšteno portalu Analitika, nastavlja lepljenje plakata, pa su zakupljeni bilbordi u gotovo svim crnogorskim gradovima.

Na plakatima je napisano: "Povodom ulaska Drugog jugoslovenskog dobrovoljačkog puka na teritoriji današnje Crne Gore, vojvoda Živojin Mišić naređuje ...da se na teritoriji koju je naša vojska okupirala, uguši svaka agitacija, svim sredstvima, koja možete raspolagati bez ikakvog prezanja".

Crna Gora: Plakati "Nikad više 1918."- "odmazda Srbije"

Komentari 88

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Svasta

Gluqljih plakata nije bilo. Grupa nepismenjakovica ne odustaje od prevaspitavanja ljudi pribegavajuci cinizmu. Vidi se i ko su. Daj im da grade vikendice po primorju, oni oce primorje. Zahvaljujuci takvima Budva , Herceg Novi i Bar ne lice na sebe. Drzava je prisiljavana da im da drzavljanstvo, a oni sad traze i drzavu. Nece da se vrate u Liku, Bosnu i Kosovo jer im se svidja zivot na moru gde su doneli strane manire i mrznju. Za Pljevlja i Vasojevice se zna ko su i sta su, a sada imaju pomoc ovih sto sam ih opisao. Sada su ni tamo ni ovamo jer oce da pomazu nevoljnike, koje ni bivse komsije nisu volele.

Zoran Dikanov

E braco Srbi, sada pojurite jos vise na more kod brace crnogoraca, hrvata i slovenaca...Nemojte zaboraviti ni albaniju..Ni tursku...

Serbia forever

Da je danas živ Živojin Mišić, sigurno ne bi bio ni na jednom plakatu, vlast CG bi se njemu dodvoravala nekom novom Podgoričkom skupštinom, a ovi naši ne bi molili Mogerini, da moli Tačija da bude nežniji u teroru nad Srbima!

special image