Zapaljen auto bivšoj: Profesor uhapšen, đaci priznali

Autor:

Profesor vazduhoplovne škole A.P. (40) uhapšen je zbog navodnog podstrekavanja svojih učenika S.S. (21) i N.T. (21) da njegovoj bivšoj supruzi zapale auto.

1
A- A A+
ilustracija Foto: Mondo/Miloš Marković Ilustracija

S.S. i N.T. su priznali krivicu i sklopili sporazum sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu prema kom su osuđeni na uslovne kazne zatvora od godinu dana sa rokom provere od četiri godine, rekao je Tanjugu portparol tužilaštva Ivan Marković.

SPALIO AUTO: "Pao" na tehničkom, pa...

Oni su osuđeni za krivično delo izazivanje opšte opasnosti, pošto su priznali delo.

A.P. negira krivično delo, pa mu je sud na predlog tužilaštva odredio pritvor.

S.S. je povezao N.T. sa A.P. i sa njim u dogovoru 30. oktobra zapalio auto njegovoj bivšoj ženi M.V.P., tako što joj je benzinom polio točkove na "ford fokusu".


A ŠTA KAŽE SMATSA

Povodom ovog slučaja oglasila se i srpsk-ocrnogorska kontrola letenja, odnosno SMATSA, koja je kao vinovnike ove priče navela "instuktora letenja i dva studenta", i to iz vršačke Vazduhoplovne akademije, a ne iz beogradske Vazduhoplovne akademije (nekadašnje srednje škole "Petar Drapšin"), što bi se pretpostavilo prema nadleštvu tužilaštva, tako da nije jasno da li se radi o grešci ili su optuženi članove obe ustanove.

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore, SMATSA doo Beograd, saopštila je danas da je iz medija saznala da je priveden instruktor letenja Vazduhoplovne akademije u Vršcu, kao i da su dva njihova studenta osuđena na uslovnu kaznu zatvora zbog navodnog učestovanja u krivičnom delu.

"Ukoliko se potvrde navodi medija, odgovorni će snositi posledice u skladu sa Zakonima Republike Srbije i internim aktima SMATSA", ističe se u saopštenju.

SMATSA navodi da će zatražiti informacije od nadležnog Tužilaštva i policije i sarađivaće u vezi sa ovim slučajem.

SMATSA navodi da im je prioritet bezbednost u vazdušnoj plovidbi kao i poštovanje svih propisa i moralnih načela koji važe za zaposlene i studente, buduće pilote, u cilju očuvanja ugleda Vazduhoplovne akademije, kao prestižne institucije za obuku pilota.

Povezano

Sve vesti