mondo.rs

Poziv iz Italije: Dovedite ovde River i Boku!

Autor:

"Naši zemljaci su osnovali vaše klubove. Zato dođite i igrajte kod nas".

Poziv iz Italije: Dovedite ovde River i Boku! Foto: Guliver/Getty images/Paolo Rattini

Nakon što ni iz dva pokušaja nije počeo revanš borbe za titulu prvaka Južne Amerike, iz Italije je stigao konkretan predlog:

Ako ne možete vi - organizovaćemo meč mi!

Stefano Anzalone, gradski sekretar za sport Đenove, poslao je zvaničan predlog upravama Rivera i Boke juniors da drugu utakmicu finala Kopa Libertadores odigraju u tom gradu, na stadionu "Marasi".

Dan nakon što najveći argentinski klubovi ponovo nisu uspeli da odigraju međusobni meč zato što su huligani gađali kamenjem i suzavcem igrače Boke, Đenovljani se nisu šalili, već su ovaj predlog uobličili u zvaničnu formu.

U pismu piše:

"Drago predsednici,

naš grad, blizak u istorijskom, kulturnom i sportskom smislu sa Buenos Ajresom, oseća duboku i neraskidivu vezu sa vaša dva prestižna kluba, koja su osnovali naši zemljaci nakon što su emigrirali iz Italije u Argentinu na početku 20. veka.

Nedavni, bolni događaji su nas šokirali i probudili duboki osećaj zajedništva zbog naših korena. Zato vas sa zadovoljstvom obaveštavam da je naš grad počastvovan jer može da ugosti veliku i važnu utakmicu Kopa Libertadores, koja je i derbi glavnog grada Argentine.

Hvala vam na pažnji i ostajemo vam na usluzi za sve potrebe",

Odluka o konačnom datumu odigravanja revanša mogla bi da bude donesena u utorak.

Povezano

Sve vesti