"Ruža Hrvatska" orila se na dočeku tenisera

Autor:

Nekoliko hiljada građana Zagreba pozdravilo je osvajače Dejvis kupa na Trgu bana Jelačića

"Ruža Hrvatska" orila se na dočeku tenisera Foto: AP Photo/Darko Bandic

Za tenisere hrvatske reprezentacije, koji su osvojili drugi put u istoriji titulu u Dejvis kupu, priređen je doček u centru Zagreba.

Hrvatski reprezentativci stigli su na zagrebački aerodrom Franjo Tuđman letom iz Pariza oko 14.30 časova, a avion je tradicionlano poprskan vatrogasnim vodenim topom, a potom su osvajače "salatare" dočekale mažoretkinje i crveni tepih.

Oni su specijalnim autobusom otišli na Trg bana Jelačića gde je održana centralna proslava.

Više hiljada građana pozdravilo je u centru grada hrvatske tenisere koji su u Lilu u finalu Dejvis kupa savladali Francusku rezultatom 3:1.

Po dolasku ih je pozdravila grupa Zaprešić boys pesmom "Igraj moja Hrvatska", a oni su redom, praćeni ovacijama okupljenih građana, izlazili na pozornicu.

"Bonžur Zagreb. Biti svetski prvak i dočekan ovako je kao iz snova. Hvala svima na podršci, presrećni smo što smo doneli ovaj trofej u Hrvatsku i pokazali svima da smo najbolji", rekao je najbolji hrvatski teniser Marin Čilić.

Posle intoniranja hrvatske himne, nekoliko pesama otpevali su i teniseri, a prednjačio je Borna Ćorić kada je kao vođa navijača zapevao "Bježite ljudi, bježite iz grada".

Orilo se i "Daj Francuze da se igramo", a atmosfera je stigla do usijanja kada je Prljavo kazalište zapevalo "Ružu Hrvatsku".

Ipak, to je bio daleko skromniji doček od onog koji je u Zagrebu priređen fudbalerima Hrvatske, kada su letos osvojili drugo mesto na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Članovi Dejvis kup selekcije Hrvatske posle proslave na trgu dobiće i odlikovanja Republike Hrvatske iz ruku predsednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Povezano

Sve vesti