Priznanje legende: Borim se sa rakom, nema predaje!

Autor:

Nekad slavni fudbaler čvrsto rešen da pobedi u još jednoj bici. Otkrio je koju misao je sebi non stop ponavljao tokom terapija.

Priznanje legende: Borim se sa rakom, nema predaje! Foto: Guliver/Getty images/Gary M Prior/Allsport

Đanluka Vijali (54) bio je krajem osamdesetih i kroz čitave devedesete godine jedan od omiljenih napadača svih koji su pratili i voleli italijanski i engleski fudbal.

Nekadašnji centarfor Sampdorije, Juventusa i Čelsija imao je veliku karijeru, postigao je 259 golova i osvojio sve trofeje u klupskoj konkurenciji. Od većih uspeha, dva puta je bio šampion Italije, dva puta je osvojio Kup pobednika kupova, po jednom Kup UEFA i Ligu šampiona...

Posle povlačenja sa terena, kratko je radio kao menadžer Čelsija i Votforda, a potom se prošle decenije priključio jednoj medijskoj kući u Italiji i počeo karijeru komentatora. Tim poslom bavi se i danas, dok vodi mnogo važniju bitku.

Vijali je ovog ponedeljka priznao da se bori protiv opake bolesti - raka.

"To traje već godinu dana", rekao je on za list "Korijere dela sera", izrazivši nadu da njegova priča može da inspiriše one koji se takođe bore za zdravlje.

"Ponovo izgledam kao 'zver', mada još nisam siguran kako će se ova borba završiti. Čak sam nosio i džemper ispod košulja, da niko ne bi ništa primetio. I dalje sam osoba koju su svi znali", izjavio je Vijali.

Đanluka Vijali Foto: Guliver/Getty images/Laurence Griffiths


Italijan se nada da će ljudi njegovu borbu iskoristiti kao inspiraciju u teškim trenucima.

"Jedna misao mi se vraćala tokom lečenja i visila je na zidu. Ona glasi: 'Mi smo prozvod naših misli'", rekao je Vijali.

"Pobeđivanje nije najvažnija stvar. Najvažnije je da razmišljate kao pobednik. Deset odsto života čine stvari koje nam se dogode, a preostalih 90 odsto čini način na koji se suočavamo sa tim", dodao je slavni fudbaler i veliki borac, čija borba inspiriše.

Povezano

Sve vesti