mondo.rs

Boka je već šampion ili pred praznim Monumentalom?

Autor:

Disciplinska komisija odlučuje - titula Boki ili utakmica na neutralnom terenu, a moguće i bez publike na Monumentalu.

Boka je već šampion ili pred praznim Monumentalom? Foto: AP Photo/Ricardo Mazalan/Tanjug
Najočekivanije finale Kopa libertadores u istoriji između River Plate i Boke Juniors možda neće biti odlučeno na terenu, prenosi Asošijeted pres.

Disciplinska komisija Fudbalske federacije Južne Amerike (CONMEBOL) sutra će doneti odluku da li će diskvalifikovati River Platu ili će druga utakmica finala protiv Boke Juniors biti igrana bez prisustva publike, ili će pak meč biti igran na neutralnom terenu.

 Navijači River Plate napali su autobus koji je dovozio fudbalere Boke na stadion Monumental, gde je u subotu trebalo da se igra revanš finala Kopa libertadores. Tom prilikom povređeno je sedam fudbalera Boke, uglavnom zbog rasekotina od stakla i suzavca, a dvojica su primljena u bolnicu.

Meč je prvo u subotu nekoliko puta odlagan, a potom je finale pomereno za nedelju, međutim, tada je CONMEBOL utvrdio da igrači Boke nisu spremni za utakmicu, pa tako sada sudbina najprestižnjeg južnoameričkog takmičenja zavisi od odluke Disciplinske komisije.

Istorija nije naklonjena Boki, koja je 2015. diskvalifikovana iz Kopa libertadores u osmini finala posle napada na igrače Rivera biber sprejom na terenu Bombonjere.

"Bilo kakva druga kazna za River, od one koja je izrečena Boki tada, biće jasan i nepošten potez", navodi se u saopštenju Boke upućeno CONMEBOL. Boka dodaje da ukoliko ne bude bilo kazne za River, ceo slučaj će biti prosleđen pred Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS).

Predsednik River Plate Rodolfo D'Onofrio rekao je da klub ne može biti optužen za "kršenje javne bezbednosti" i optužio svog kolegu iz Boke Danijela Anđelika da krši "datu reč" da će njegova ekipa igrati uprkos neredima.

Prva utakmica finala Kopa Libertadores između Boke i Rivera na Bombonjeri završena je nerešeno 2:2.Povezano

Sve vesti