Skupština Crne Gore: Ko to tamo šmrče kokain?! (VIDEO)

Autor:

Uzbudljiv "Premijerski sat" u crnogorskom parlamentu. Opozicioni poslanik Nebojša Medojević "nagazio" vlast zbog malih hidroelektrana, ali i zbog lekova koji su "pet do šest puta skuplji nego u Srbiji".

Skupština Crne Gore: Ko to tamo šmrče kokain?! (VIDEO) Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Burna rasprava u crnogorskom parlamentu tokom redovnih pitanja poslanika premijeru Dušku Markoviću i njegovom kabinetu, a u centru pažnje bio je poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević (na slici), koji je kritikovao vlast zbog gradnji mini-hidroelektrana, ali i cene lekova.

Medojević je govorio o "korupciji u oblasti energetike", odnosno subvencionisanju vlasnika malih hidroelektrana.

"Školski primer organizovanog kriminala je priča o malim hidroelektranama", rekao je Medojević i dodao da su građani već platili privatnim licima, kako je rekao, bliskim vladajućoj Demokratskoj partiji socijalista, 4,5 miliona evra subvencija, a da je država od koncesija na vode koje im je izdala, zaradila 400.000 evra.

Medojević je istakao da građani vlasnicima malih HE plaćaju kilovat struje 11 centi, a da je cena uvoznog kilovata šest centi.

Odgovorio mu je premijer Duško Marković, navodeći da je "dobra politika zbog nekih propusta i slabosti u primeni, ili čak slabosti nekih koncesionara", dala Medojeviću povoda da govori "grubo i neutemeljeno o čitavom opredeljenju i politici".

"Pitanje ste postavili reda radi da biste građanima poslali populističke poruke, kao neko ko brine o kvalitetu njihovog života na uštrb ličnog komfora i rada... Vlada je izvršila potpunu konsolidaciju energetskog sektora i odgovorila na mnoga pitanja koja su opteretila taj sektor", rekao je Marković Medojeviću.

Medojević je potom prešao na temu Agencije za lekove, pitajući se "šta ona radi" i zašto su lekovi pet do šest, sedam puta skuplji nego u Srbiji

"Lek Valsakor, protiv visokog pritiska, u Crnoj Gori je devet evra, a u Srbiji 1,2 evra", rekao je Medojević, na šta su mu u sali pojedini poslanici dobacivali da ga ne koristi, da bi on na to uzvratio:

"Našmrčem malo kokaina i meni je pritisak super", rekao je Medojević ironično, trljajući se prstom po nosu.

POGLEDAJTE

Izvor: Skupština Crne Gore/Mondo


Povezano

Sve vesti