mondo.rs

Dinamo suspendovao golmana Đurića

Autor:

Posle ubedljivog poraza od Partizana (0:6) i priča o sumnjivom ishodu meča, klub iz Vranja odlučio da kazni čuvara mreže

Dinamo suspendovao golmana Đurića Foto: MN Press

Fudbaleri Dinama proveli su se kao "bosi po trnju" na gostovanju Partizanu u 17. kolu Superlige.

Vranjanci su poraženi rezultatom 6:0, a čelnici kluba sa juga Srbije direktno su za debakl prozvali golmana Uroša Đurića.

Upravni odbor Dinama posle sastanka je izdao saopštenje za javnost u kojem navodi da je suspendovao čuvara mreže.

"Nije sramota sportski izgubiti, pa čak i ovako velikim rezultatom (0:6), pogotovo od tima koji svojim imenom i tradicijom to i zaslužuje. Čestitke protivniku, ali! To ‚ali‘ odnosi se na pojedinačne igrače o njihov odnos prema imenu Dinama i časti sportske igre koju naš klub gaji", stoji u dopisu iz Vranja poslatom na adresu "Sportskog žurnala".

Oni su naveli da su zbog sumnje javnosti u ishod duela u Beogradu povukli konkretne poteze.

"Zato smo i preduzeli potrebne korake za povratak kluba u normalne sportske okvire. Jedna od odluka je i suspenzija golmana Uroša Đurića, koji je svojim branjenjem, odnosno nebranjenjem, doveo celu fudbalsku javnost, kako u Srbiji, tako i u našem gradu Vranju, u sumnju zbog postignutog rezultata. Suspenzija se odnosi na golmana Uroša Đurića i verovatno na još nekolicinu igrača Dinama. Kao klub, ograđujemo se od svih insinuacija i nagađanja, na koje je uticao konačan rezultat utakmice".

Iako je Dinamo na dnu tabele Superlige, iz kluba uveravaju da neće tako lako odstupiti od borbe za opstanak.

"Zato se i obraćamo javnosti i poručujemo da ćemo, uz sve nagomilane probleme, i ovaj uspešno rešiti i nastaviti našu sportsku borbu u ovoj istorijskoj sezoni za Dinamo. Naši problemi će ostati samo naši i budite sigurni da ćemo ih rešiti na najbolji način za Dinamo, primenjujući propise FS Srbije i Pravilnik o kažnjavanju FK Dinamo", stoji u saopštenju Dinama iz Vranja.

Povezano

Sve vesti