mondo.rs

Egipat zgrozio svet, i fudbalera Mo Salaha!

Autor:

Egipatske vlasti odobrile plan da se izveze oko 4.000 pasa i mačaka lutalica u zemlje u kojima se jede meso tih životinja. Odmah su reagovale organizacije za zaštitu životinja. Komentar imao i najveća zvezda egipatskog fudbala Mo Salah.

10
A- A A+
sneg, beograd, padavine, zima, hladno, mećava, pas, kuče, ljubimac, životinje, psi, pas na snegu Foto: Mondo/ Stefan Stojanović ilustracija

Egipatska vlada našla se na udaru organizacija za zaštitu životinja, ali i mnogih poznatih ličnosti, koje su zgrožene nad planom te zemlje da u druge zemlje izveze oko 4.000 pasa i mačaka lutalica.

Te organizacije strahuju da će životinje biti izvezene i u zemlje u kojima se jede meso tih životinja. Među onima kojima se pobunio zbog ovog plana je i fudbaler Liverpula, koji u Egiptu ima status božanstva - Mohamed Salah.

On je na svojim kanalima na društvenim mrežama podelio fotografiju sa svojim kućnim ljubimcima - mačkama, uz komentar:

"Psi i mačke ne smeju da budu poslate nigde. To se ne sme i to se neće dogoditi", napisao je Salah, uz fotografiju, na kojoj je okružen svojim sijamskim mačkama.

Problem pasa i mačaka lutalica u Egiptu je veliki. Prema informacijama lokalnih medija, ministar za poljoprivredu odobrio je plan da oko 2.400 mačaka i oko 1.600 pasa bude izvezeno u druge zemlje.

Iz tog ministarstva je precizirano da su sve te životinje vakcinisane i da će biti izvezene prema procedurama.

Nije objašnjeno u koje zemlje Egipat planira da pošalje ove životinje.

Zvaničnici egipatske vlade, međutim, demantuju da će vlast izvoziti te životinje, već samo licencirane organizacije i firme, a neiraju i da će biti poslate u zemlje u kojima će biti ubijene i pojedene.

MONDO TV PRILOG: PSVI KAO NAJBOLJE DRUŠTVO ZATVORENIKA

Izvor: MONDO

 MONDO TV: LJUBAV PSA I MAČKE 

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti