• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klinci, budućnost je vaša! (FOTO)

Izvor mondo.rs

Otvoren Festival nauke - pogledajte zanimljive eksperimente!

 Festival nauke otvaranje program Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Svečanim otvaranjem na Beogradskom sajmu danas je počeo 12. Festival nauke, koji će tokom četiri festivalska dana okupiti stotine naučnika iz zemlje i sveta, kao i hiljade posetilaca spremnih na najuzbudljivije naučne avanture!

POGLEDAJTE!

Naučna zabava u tri hale Beogradskog sajma ove godine donosi izazove objedinjene festivalskom temom Zemlja budućnosti.

Posetioci hale 3 mogu da pokrenu avion uz malu pomoć solarne energije, upuste se u istraživanje svemirskih stanica, otkriju kako mogu da dođu do čiste vode u slučaju da sve slavine presuše ili da se prošetaju kroz prošlost uz ples najrazličitijih epoha.

UHali 3A smešteni su  Ekspertinejdžeri, zona u okviru koje posetioci mogu da saznaju kako izgledaju vatrogasci budućnosti, roboti koji su se u okviru NASA-inog programa vinuli u svemir, kao i druge brojne naučne izazove.

Učenici Matematičke gimanzije će prikazati projekat koji su radili u sardanji sa NASA. Učenici su uspešno u kocki od 4x4cm uspeli da lansiraju memorijske čipove u svemir i testiraju na koji način kosmičko zračenje deluje na memoriju koja se koristi u svakodnevnim uređajima.

Tik pored njih prostire se najuzbudljivije igralište festivala na kojem su, sudarom reciklaže i kreativnih ideja, nove živote dobile stare, odbačene sprave za vežbanje. Naučno-fantastična bina i ove godine je u Hali 5, na kojoj eksplozivne, interaktivne i uvek zabavne naučne šou programe izvode naučnici iz Evrope i SAD!

U petak 30. novembra, u 9.30 časova na Maloj bini u Hali 3 Beogradskog sajma biće održana ceremonija svečanog prograšenja Ambasadora nauke u okviru koje će Festival nauke prvi put dodeljivati značke i diplome ambasadorima nauke, učenicima osnovnih i srednjih škola za njihov doprinos popularizaciji nauke. Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine dodeliće ovo značajno priznanje - titule Ambasadora nauke, mladim naučnicima iz cele Srbije.

Kao poseban Porodični dan i ove godine je osmišljena nedelja 2. decembar, kada će posetioce dočekati niz naučnih avantura prilagođenih svim uzrastima!

Prijatelj manifestacije, deseti put zaredom, je mts!

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE