Španci protiv Španaca: Klubovi tužili savez

Autor:

Uprava prve španske fudbalske lige tužila je Fudbalski savez te zemlje, kako bi dobila dozvolu da se jedna prvenstvena utakmica odigra u SAD.

0
A- A A+
levante, navijači, fudbal, pokrivalica fudbal, navijači pokrivalica, stadion, tribine Foto: Guliver/Getty images/Manuel Queimadelos Alonso

Sud u Madridu saopštio je da su čelnici Primere podneli tužbu protiv Saveza, a da se odluka očekuje za dve nedelje, što bi bilo na vreme za organizaciju planirane utakmice.

Čelnici prve lige žele da se prvenstvena utakmica Đirone i Barselone odigra u januaru u Majamiju.

Izuzev dva kluba i Primere, ideji o igranju prvenstvenih utakmica u SAD protivi se Savez, Udruženje španskih fudbalera, a pohvalno o tome nije govorio ni predsednik FIFA Đani Infantino, ali svetska kuća fudbala nije zabranila odigravanje utakmice.

Španska prva liga potpisala je 15-godišnji ugovor sa kompanijom Relevent, u sklopu kojeg jedna prvenstvena utakmica u sezoni treba da se odigra u SAD.

Katalonski klubovi Đirona i Barselona dogovorili su se da odigraju utakmicu na Hard Rok stadionu 26. januara u Majamiju.

Za odigravanje utakmice u SAD neophodne su dozvole španskog i američkog saveza, UAFA, FIFA i Konfederacije Severne, Centralne Amerike i Kariba (CONCACAF).

Povezano

Sve vesti