MONDO/Beta

"Nacionalni", pa finale Lige šampiona u Beogradu

Autor:

"Želimo i da kroz takvo ulaganje povećamo broj stranih turista koji bi došli u našu zemlju", rekao je ministar Udovičić danas u Skupštini.

"Nacionalni", pa finale Lige šampiona u Beogradu Foto: Mondo/Stefan Stojanović

"Nacionalni stadion" je nacionalni interes.

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić izjavio je danas da bi izgrađom "Nacionalnog stadiona" Beograd dobio "novi simbol" koji bi mu omogućio kandidovanje za najveća sportska takmičenja.

"Želimo da Beograd dobije novi sportski simbol, jednu modernu arenu, jedan moderan stadion", rekao je Udovičić u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje poslanika Marijana Rističevića o izgradnji stadiona.

mapa, mape, ušće, beograd Foto: Mondo/Mario MilojevićUdovičić je rekao da želi da u Beogradu bude finale Lige šampiona u fudbalu, da se konkuriše za organizaciju Evropskog i Svetskog prvenstva u fudbalu.

"Želimo i da kroz takvo ulaganje povećamo broj stranih turista koji bi došli u našu zemlju. Želja nam je da kroz izgradnju nacionalnog stadiona ojačamo i naše selekcije, poboljšamo uslove za treniranje naših sportista i da se naši sportisti pripremaju u našoj zemlji, a ne da idu u inostranstvo", rekao je Udovičić.

On je kazao da je "analiza efekata" pokazala da mesto gde se pravi takav stadion privlači mnogo drugih investicija.

"Ulažemo u našu sadašnjost i budućnost. Ulažemo u zdravlje, jer kroz sport promovišemo zdrave stilove života", ocenio je Udovičić.

Povezano

Sve vesti