• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Neće Crna Gora bit’ obala srpskog mora”!

Izvor mondo.rs Izvor mondo.me

Na protestu "Nikad više 1918" u Podgorici, iz NVO "Dukljani" poručili da nikada više ne bi trebalo da se dogodi na neko slavi izdaju Crne Gore.

 Crna Gora - Protest u Podgorici - 1918.

 "Tačno pre 100 godina, na ovom mestu, njih 160, koje je kralj Nikola nazvao šačicom izdajnika i plaćenika, izdali su i kao nakupci, prodali Crnu Goru", navodi se u Proglasu koji je pročitan na kraju protestne šetnje ''Za pravo čast i slobodu Crne Gore – Nikad više 1918''.

Protestnu šetnju povodom stogodišnjice  tzv. Podgoričke skupštine, organizovala je NVO Dukljani.

“Mi smo danas ovde da izrazimo protest prema njihovoj izdaji, ali i prema slavljenju toga čina”, navodi se, u između ostalog, u Proglasu koji je pročitao publicista Marijan Miljić.

U Proglasu se dodaje, “mi smo danas ovde, još više i još preče, da se s poštovanjem i ponosom poklonimo onima koji nisu pristali da umru bez časti i domovine, nego su se herojski borili”.

Tokom protestne šetnje navijačka grupa “Dukljani” i građani koji su ih podržali, uzvikivali su između ostalog “e viva, e viva Montenegro”, kao i “neće Crna Gora bit’ obala srpskog mora”. Pevali su navijačke i patriotske pesme.

U Crnoj Gori je uzavrela atmosfera zbog obeležavanja 100 godišnjice Podgoričke skupštine koja je izglasala odluku o ujedinjenju Crne Gore i Srbije.

Odluka Podgoričke skupštine od 26. novembra 1918. godine o ujedinjenju Crne Gore sa Srbijom bila je uvod u proglašenje zajedničke države Srba, Hrvata i Slovenaca 1. decembra u Beogradu.

Prema toj odluci Podgoričke skupštine, crnogorski kralj Nikola, koji je je 1916. godine emigrirao iz zemlje, zbačen je sa prestola.

Komentari 282

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Serbia forever

Svima ovima, njihovim sledbenicima i njihovim familijama, koji proganjaju poštene Srbe iz CG, treba zabraniti ulazak u Srbiju i oduzimanje sve imovine koju poseduju u Srbiji!

flamantes

@Serbia forever Serbia forever, pa i dalje neće više Crna Gora bit obala srpskog mora, nikad više 1918. lažljiva i lupeška

Ваљевац Паја

Нато плаћеници, носе Српско име, оца имају а ђеда немају , ко су они, шта су они?

special image