"Škaljarcu" Vukotiću 15 meseci zatvora za lažni pasoš

Autor:

Drugi osnovni sud u Beogradu danas je Jovana Vukotića, koga mediji povezuju sa crnogorskim Škaljarskim klanom, osudio na 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša.

4
A- A A+

pasoš, putovanje Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Sud je i produžio pritvor, u kojem je od sredine septembra, nakon što je deportovan iz Turske, do pravosnažnosti presude.

Tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe na današnju presudu.

Vukotić, koji se povezuje sa crnogorskim Škaljarskim klanom, u pritvoru je zbog opasnosti od bekstva, i bojazni da bi mogao da ponovi krivično delo.

Vukotić: Kidnapovali mi sina i poslali u Srbiju

Na početku suđenja on je negirao da "vođa Škaljarskog klana", ali nije poricao da putovao sa lažnim pasošem. Tvrdio da ga je koristio u državama mimo Srbije, kako bi izbekao maltretiranje po aerodromima.

Vukotić je uhapšen 10. septembra u turskom letovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i već sutradan je deportovan u Srbiju.

Komandir policije obaveštavao Kavački klan!?

Grčka je za njim raspisala međunarodnu poternicu zbog šverca droge, a Crna Gora ga sumnjiči za utaju poreza zbog čega je nedavno saslušan u Beogradu.

On ima i srpsko i crnogorsko državljanstvo, a zbog lažnih dokumenata je proteran iz Turske, odnosno deportovan u Srbiju.

Povezano

Sve vesti