• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li su vozila iz EU pretnja američkoj bezbednosti

Izvor mondo.rs

Tramp uvodi sledeće nedelje carine na uvoz automobila?

Vrednost deonica evropskih proizvodaca automobila pala je pocetkom ove nedelje nakon što je nemacki magazin Virtšaftvohe (Wirtschaftwoche) objavio da bi americki predsednik sledece nedelje mogao da uvede carine na uvoz automobila.

Pozivajuci se na izvore iz Evropske unije, ovaj magazin je objavio da je izveštaj americkog ministarstva trgovine na Trampovom stolu.

"Tramp bi o uvodenju carina mogao da odluci najranije sledece nedelje, nakon samita G20 u Buenos Airesu", piše magazin, a prenosi portal seebiz.eu

Ipak, americko ministarstvo je demantovalo vest da je Trampu predalo izveštaj nakon sprovedene analize o tome da li uvezena vozila i autodelovi predstavljaju pretnju americkoj nacionalnoj bezbednosti. A ta cinjenica je kljucna za Trampovu odluku o eventualnom uvodenju carina.

Rojters je polovinom novembra objavio da je nakon istrage otvorene u maju, taj izveštaj poslat na razmatranje americkim saveznim agencijama.

Tramp vec mesecima preti uvodenjem carina na sve automobile koji se montiraju u Evropskoj uniji, što bi znacajno meri uticalo na poslovni model cele industrije. Americki predsednik je odlucio da ipak saceka s carinama dok SAD i Evropska unija ne pokrenu pregovore o smanjenju drugih trgovinskih barijera.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobracaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicima.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image