mondo.rs

Novi protest u Mitrovici: Studenti pustili golubove

Autor:

Studenti Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici održali su protest ispred studentske menze.

68
A- A A+
studenti kosovska mitrovica Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Oni su golubovima pismonošama poslali poruke u Njujork, Vašington, London, Brisel, Berlin i Pariz u kojima zahtevaju od međunarodne zajednice da hitno spreči humanitarnu katastrofu na Kosovu i Metohiji tako što će, kako navode, ekstremiste u Prištini naterati da obustave trgovinsku blokadu za proizvode iz centralne Srbije, prenosi RTS.

Studenti su na protestu poručili međunarodnoj zajednici da preduzme mere i natera prištinske vlasti da ukinu takse od 100 odsto na robu iz Srbije.

Srpski studenti s Kosova: "Evropo, sa reči na dela!"

Istakli su da će u suprotnom, ako se duže nastavi ova situacija, morati da krenu u štrajk glađu, što im kažu neće biti teško jer će ubrzo ostati bez hrane.

Pogledajte fotografije:

Student Milan Savić je novinarima rekao da je današnji performans samo jedna u nizu akcija sa ciljem da ih međunarodna javnost i EU čuje i da skrenu pažnju na svu represiju koju prištinska vlast sprovodi nad Srbima na KiM i pogotovu nad studentima u Kosovskoj Mitrovici.

NOVI UDAR: Usvojena inicijativa o ujedinjenju Mitrovice

"Ovo je jedan od načina da pokažemo da nam studenti iz dana u dana sve više bivaju saterani u ćošak i da mi ukoliko se ovo ne bude uskoro završilo i ukoliko međunarodna javnost ne preduzme neke korake kako bi naterali vlast i zločince iz Prištine da povuku ove sramne mere, ubrzo ćemo morati da krenemo da štrajkujemo glađu, a to nam neće biti teško obzirom da ćemo ostati bez hrane", istakao je Savić.

Povezano

Sve vesti