Beogradska zima: Otvoren trg bajki (FOTO)

Autor:

Otvaranjem Trga bajki na platou ispred Ustanove kulture Vuk Karadžić i opštine Zvezdara danas je počela tradicionalna manifestacija ''Beogradska zima''.

Beogradska zima: Otvoren trg bajki (FOTO) Foto: Tanjug/Filip Krainčanić


Na Trgu bajki do 30. decembra svakodnevno će biti organizovan raznovrstan program za najmlađe, od lutkarskih predstava, opera za decu, muzičkih koncerata do prezentacija, edukativnih i ekoloških radionica i inkluzivnog programa za decu.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da je Trg bajki jedna od prvih manifestacija u sklopu ''Beogradske zime'' koja će, kako kaže, trajati skoro dva meseca i tokom koje će od 200 različitih manifestacija i oko 500 sati programa.

''Želimo da našim sugrađanima, pre svega najmlađima, priredimo dobar novogodišnji program i doček Nove godine'', naveo je Vescić.

Najavio je da će 15. decembra biti otvoreno klizalište na Trgu Nikole Pašića koji će ove zime izgledati drugačije nego prethodnih i na kojem će se takođe odvijati raznovrstan program za najmlađe.

Vesić je rekao i da će tradicionalni Trg otvorenog srca, zbog rekonstrukcije Trga republike, biti izmeštena na početak Knez Mihailove ulice i Obilićev venac.

Kao novinu u ovogodišnjoj ''Beogradskoj zimi'' najavio je Open Air Cinema, otvoreni bioskop na platou na Slaviji gde će, kako je rekao, biti prikazivani najveći filmski hitovi.

U pripremi su, kaže, i programi Dečjeg kulturnog centra, a i ove godine biće organizovana tradicionalna Ulica otvorenog srca i Božićno selo na platou ispred Hrama Svetog Save.

''Grad Beograd se potrudio da imamo još bolje novogodišnje programe nego prošle godine i da naši najlmađi sugrađani uživaju'', rekao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je najavio da će na konferenciji za medije u utorak 4. decembra biti predstavljen i trodnevni program za doček Nove godine.

''Biće to spektalukaran doček sa fantastičnim imenima'', kazao je Vesić.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti