• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tiršova 2: Početak radova na proleće

Izvor Tanjug

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da će u ponedeljak biti održan prvi stručni sastanak o studiji izvodljivosti za izgradnju nove bolnice "Tiršova 2" i da se početak radova očekuje na proleće 2020. godine

 Tiršova 2 - gradnja na proleće 2020. Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović


Gostujući u Dnevniku RTS, Radojičić, koji je pre izbora za gradonačelnika bio direktor Tiršove, rekao je da je plan da bolnica ima 30.000 kvadrata i da bude izgrađena na hektaru, u Deligradskoj ulici u blizini Ginekološke klinike, a istovremeno je istakao da "Tiršova 2" nije samo zgrada.

"Želimo da to bude novi koncept lečenja dece. Da deca provode manje vremena u bolnici, da svi budu fokusirani prema pacijentu, prema porodici. Da što manje ljudi poželi da ide u inostranstvo da se leči. A sa druge strane, da sva deca bez obzira kojim grupama pripadaju, bez obzira da li imaju mogućnosti da idu u privatne klinike ili na neku drugu stranu, da žele da se leče u Tiršovoj", rekao je Radojičić.

"Tiršova 2" će, ističe, obezbediti bolje, nove uslove za decu, onakve kako zaslužuju, po svetskim i evropskim standardima, a sa druge strane, ti novi uslovi će omogućiti lekarima, sestrama i ljudima koji se bave lečenjem dece da u boljim uslovima, na bolji način, rade svoj posao.

Izrazio je i nadu da će u novoj klinici biti novih specijalnosti i još više lekara i sestara.

Radojičić kaže da se u prethodnih šest meseci, kao gradonačelnik, veoma bavio i ovim pitanjem.

"Kancelarija za javna ulaganja je u prethodnom periodu raspisala tender, tender je realizovan. Grupa stručnjaka iz Austrije i Srbije je dobila posao na tom tenderu i sutra ćemo na tom prvom sastanku razgovarati kako ćemo raditi, koja je metodologija i šta ćemo sve tačno da isplaniramo u sledećem periodu. U uvodnoj studiji, koja je rađena prethodno, imamo neke okvirne planove, a u ovoj studiji koja će trajati devet meseci, imaćemo detaljnije", navodi gradonačelnik.

Plan je, kaže, da se posle devet meseci raspiše novi tender za projekat izvođenja radova i tada će faktički početi radovi, a procedura je po standardima Centralne evropske banke.

Gradonačelnik se osvrnuo na još jedan infrastrukturni projekat - gondolu od Kalemegdana do Ušća.

"Već od ponedeljka će grupa stručnjaka procenjivati te ponude, da li su po zakonu, da li zadovoljavaju i, nadam se, izabraće najbolju. Tako da očekujemo da do kraja godine imamo izvođača koji će u toku sledeće godine da završi taj posao", rekao je Radoijičić.

Komentari 76

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Anđela

Sramota, teras ljude na ulicu, a nemaju gde jer imaju trajno rešenje i neće da izađu dok ne dobiju stanove imali ste i druge lokacije. Sramota, velika.

ava

Ulaganje u zdravstvo je dobro.

Maja

Lepe vesti, treba ulagati u zdrastvene ustanove i pomoci nasoj deci

special image