Manjifiko, Nele Karajlić i di-džejevi u Novom Sadu

Novi Sad kao Evropska prestonica mladih i buduća Evropska prestonica kulture u novogodišnjoj noći predstaviće se regionalnim i svetskim muzičkim zvezdama. Ali, to nije sve.

1
A- A A+
Crkva Imena Marijinog, Miletićev trg, Novi Sad. Foto: MONDO portal / Marko Čavić Crkva Imena Marijinog, Miletićev trg, Novi Sad.

Дочек, proslava dve nove godine, po gregorijanskom i julijanskom kalendaru, nastavlja se i ove godine nastupima Manjifika (Magnifico), Neleta Karajlića i svetski poznatog DJ dvojca Filatov i Karas na centralnom novosadskom Trgu slobode u novogodišnjon noći 31. decembra.

Organizatori navode da Дочек ima za cilj slavljenje i promociju novosadske interkulturalnosti. Muzičkom proslavom obeležiće se dve nove godine prema različitom računanju vremena, različitim kalendarima, a kroz različite muzičke žanrove, raznovrsne umetničke koncepte i prostore.

Doček će biti realiovan na teritoriji grada Novog Sada u dva termina - 31. decembar 2018. i 13. januar 2019. godine.

Proslava 31. decembra će se pored Trga slobode odigrati na još 3 lokacije na otvorenom u toku celog, dok će proslava 13. januara biti organizovana na 40 zatvorenih lokacija u večernjim časovima.

Manjifiko će predstaviti svoje hitove iz filmova "Montevideo, bog te video" i Montevideo, vidimo se!", serije "Senke nad Balkanom", kao i svog poslednjeg albuma "Charlatan de Balkan", dok od Neleta Karajlića možete da očekujete - energiju sa bine i potpunu zabavu.

Дoček 2019. će prvi put u Novom Sadu predstaviti i ruski DJ dvojac Filatov i Karas koji platinastim tiražima i singlovima koji se nalaze na prvim mestima vodećih evropkih top lista predstavljaju jedne od najpopularnijih DJ-eva u usponu.

Sjajan uspeh i proboj na svetsku scenu ostvarili su obradom singla "The Good, The Bad and The Crazy" sa francuskom pevačicom Imany. Od tada, ovaj tandem poslednjih godina postiže globalan uspeh zahvaljujući popularnim elektro-hitovima, a hit remix "Don’t be shy" osvaja platinasti tiraž postajući hit broj jedan u Nemačkoj, Švedskoj, Norveškoj,Turskoj, Finskoj, Francuskoj i drugim evropskim zemljama, a našao se i na listi najtraženijih singlova muzičke platforme Shazam.

Uz "Time Won’t Wait", hit koji broji više od 70 miliona pregleda na platformi you tube i obradu hita iz osamdesetih "Tell it to my heart" koji je postigao više od 40 miliona YouTube pregleda, ovaj DJ dvojac nesumnjivo će napraviti dobru žurku u Novom Sadu.

Izvor: YouTube/Ultra Music

Povezano

Sve vesti