"Novogodišnji tramvaji" za male Vračarce (FOTO)

Autor:

"Novogodišnja čarolja" u tramvajima i trolejbusima namenjena najmlađim stanovnicima opštine Vračar počela je sinoć jednočasovnom vožnjom od Hrama Svetog Save do Gospodarske mehane i nazad.

"Novogodišnji tramvaji" za male Vračarce (FOTO) Foto: Tanjug/Filip Krainčanić


Prva grupa od 30-ak najmlađih Vračaraca, rođenih posle 2010. godine provozala se okićenim novogodišnjim tramvajem, u kome je za njih organizovana predstava, a na čijem kraju su od Deda Mraza dobili poklone.

Oni su imali prilku da se tokom vožnje slikaju i sa junacima poput Dore Eksplore i Jagodice Bobice.

Beogradska zima: Otvoren trg bajki (FOTO)

Ovogodišnja akcija koju organizuju Sekretarijat za javni prevoz, Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd", opština Vračar, kompanija "Štark" i Udruženja "Bebiron", nastavak je prošlogodišnje, tokom koje je prema rečima predsednika te beogradske opštine Milana Nedeljkovića podeljeno oko 3.000 paketića.

Ove godine očekujemo i više, rekao je Nedeljković za Tanjug i dodao da je opština sa parterima osmislila podelu novogodišnjih paketića na jedan originalan i poseban način.

"Svakog radnog dana od 4. do 31. decembra ispred Hrama Svetog Save deca sa Vračara biće naši gosti u specijalnom novogodišnjem tramvaju", rekao je on i naveo da radnim danima vožnje počinju od 17 sati, a vikendom pre podne i da će ih biti četiri.

Tramvaj će se, kako je dodao, kretati od Hrama do Gospodarske mehane i nazad, a trolejbusi od Crvenog krsta do Studentskog trga i nazad.

I u trolejbusima će takode biti dečje predstave, rekao je Nedeljković, koji je precizirao da je za dobijanje vaučera za tu čaroliju potrebno samo da se roditelji prijave u opštinu Vračar.

Prema rečima Jovice Vasiljevica, v.d. sekretara za javni prevoz, za Sekretarijat važno da se poveća kupovina karata i naplatu prevoza.

"Ovo je poseban način da zahvalimo i nagradimo roditelje koji imaju pretplatne karte i redovno plaćaju prevoz. Njihova deca će prisustvovati predstavama u tramvaju i na kraju dobiti i poklone od Deda Mraza", rekao je Vasiljević.

Povezano

Sve vesti