• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarkaši Partizana nisu mogli da uđu na Kosovo!

Izvor mondo.rs

Košarkaši Partizana trebalo je da budu učesnici protesta na Kosovu povodom odluka vlasti u Prištini protiv interesa Srbije. Ali, nije im dozvoljen ulazak u pokrajinu.

 Košarkaši Partizana danas na protestu na Kosovu Izvor: MN Press

Košarkaši beogradskog kluba trebalo je danas da budu gosti srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, učestvuju na mirnom protestu i da potom odigraju revijalni meč protiv bratskog kluba - KK Trepča.

Ali, to, ipak, neće moći da urade, jer im nije dozvoljen prelazak administrativne granice između Srbije i Kosova.

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović rekao je da mu je žao što ekipa crno-belih nije dobila dozvolu da prođe administrativni prelaz na Jarinju i prisustvuje mirnom protestu u Kosovskoj Mitrovici zbog podizanja taksi na srpsku robu na 100% i odigra prijateljski meč sa Trepčom, na kojem je trebalo da zaigra i Saša Pavlović, koji je imao veliku želju da ponovo obuče crno-beli dres baš na Kosovu.

Mijailović je izjavio da mu je žao što je srpski narod uskraćen za posetu košarkaša Partizana.

"Hteli smo da se vidimo sa našim ljudima i navijačima koje imamo u Kosovskoj Mitrovici. Slali su nam poruke, bili su željni da nas vide, ali zabranili su nam prolaz iz ne znam ni ja kojih razloga. Policajac koji je bio na dužnosti rekao nam je da mu je stigla zabrana iz Prištine da nas pusti i da nije dužan da nam obrazlaže", rekao je Mijailović na administrativnom prelazu.

Prema rečima Mijailovića, problem je nastao jer dolazak ekipe Partizana nije najavljen.

"U prvom automobilu je bio naš Milan Iskrin i posavetovali su nas, pošto nismo najavljeni, da probamo da idemo preko brda, a tamo bi nas verovatno čekala policija da nas uhapsi kao Marka Đurića (šefa vladine kancelarije za Kosovo i Metohije). Nismo hteli da izlažemo igrače problemima, da ugrožavamo njihovu bezbednost. Žao nam je... Mi smo došli kao sportisti, ne kao političari, hteli smo na civilizovan način da posetimo naše građane, našu braću, da sa njima podelimo teške trenutke, poneli smo im mnogo poklona. Imaju punu podršku od Partizana", poručio je Ostoja Mijailović.


Veliko je pitanje da li je ovo uopšte bio pametan potez čelnika KK Partizan, jer je pred timom važan meč u Laktašima protiv Igokee. Želja i motiv da posete srpsko stanovnišstvo na Kosovu nisu sporni, ali je trebalo izabrati bolji trenutak.

Komentari 79

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Charlie

Veliki i mnogo skup cirkus od malog kluba i malobrojnih frakcijaša.

Prevodilac

@Charlie опет умоболни коментари на погрешну тему, у јако погрешно време...али, обзиром да брит службе контролишу вас "навијаче", јасан ми је мотив тог писања

Fiki

@Charlie @Prevodilac Popices tuzbu pa na sudu dokazi kako to britanske sluzbe kontrolisu navijace i koje. Evo ja sam navijac pa ces na sudu da mi objasnis ko me to kontrolise.

special image