• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Festival filmova o filmovima

Izvor mondo.rs

Treći festival meta filma biće održan od 6. decembra u Art bioskopu "Kolarac".

Treci festival meta filma koji se prvenstveno bavi podžanrom "filma o filmu" bice održan od 6. do 8. decembra u Beogradu.

Prvog dana festivala na programu su filmovi Jelene Markovic "Pretpostavka nevinosti" i Radua Žudea "Ne zanima me da li cemo se u istoriju upisati kao varvari".

U meta filmovima akteri jasno ukazuju da je ono što gledamo proizvod fikcije, a to su ujedno i filmovi koji govore o filmovima – o procesu njihove pripreme i snimanja. U njima se koriste video materijali razlicitog porekla poput kucnih filmova, televizijskih snimaka i eksperimentalnih filmova. S druge strane, meta filmovi su cesta pojava i u prestižnoj holivudskoj produkcji.

Poseban naglasak na ovom festivalu bice meta filmovi nastali u savremenoj slovenackoj produkciji, a publici ce se predstaviti autorke Iva Musovic i Anja Resman.

Kao film u nastajanju, Nikola Ljuca i Dragan Jovicevic predstavice projekat "Operacija vazelin", koji se bavi kvir tematikom u srpskoj kinematografiji.

Na Trecem festivalu meta filma bice dodeljena nagrada "Branko Vucicevic", posvecena secanju na izuzetnog autora, tvorca pojma "srpska montaža", koji je svojim scenaristickim opusom pružio dragocen doprinos razvoju ovdašnjeg meta filma. Na zatvaranju, posle dodele nagrade, sledi projekcija filma nagradenog autora.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE